Çözüldü AMD Virtual Super Resolution nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KBDALES

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
RAM
8gb
Ekran kartı
Amd vega 3 grapichs
İşlemci
Amd ryzen 3 3200u
Başlıkda soru belli azıcık araştırdım monitörün desteklemediği çözünürlüğü seçip oynayabiliyorsunuz diye bir şeyler buldum. Bu doğru mu? FPS düşürür mü? Ya da 1366 768 monitörde 1280 960 gibi çözünürlükleri kullanabilmemi sağlar mı? Teşekkür ederim hayırlı cumalar.

Çözüm
Sanal olarak ayarlanabilir çözünürlük demektir. Düşürme olayını zaten yapabilirsiniz. Bunu ise monitörün çözünürlüğünden daha yüksek olanlar için kullanabilirsiniz. Ekran kartı gücüne göre kasma olabilir. Elbette yüksek çözünürlükte FPS azalır. Genelde darboğaz olan sistemlerde işe yarıyor. İşlemciden yükü alıp ekran kartına veriyor. Monitöre göre görüntü de bozulabilir. Sadece sanal olarak değer artar. 768p bir monitör 1080p olmaz.
Teşekkürler. Ama o zaman bu yazılım ne için geliştirildi tam olarak gerçek göstermiyor FPS düşürüyor sadece amaç darboğazın önüne mi geçmektir acaba?
Çok iyi kenar yumuşatma sağlıyor, daha yüksek kalitede dokuları vb. yükleyebiliyorsun 1080p'ye nazaran.

Teşekkürler. Ama o zaman bu yazılım ne için geliştirildi tam olarak gerçek göstermiyor FPS düşürüyor sadece amaç darboğazın önüne mi geçmektir acaba?
Zaten en büyük faydası bu diyebiliriz. Bir de şöyle düşünülebilir, 1080p bir monitör düşünün ve bununla YouTube üzerinden 2K video izlemek gibi de olabilir. Dediğim gibi bazı yerlerde görüntü bozulması da olabilir. Bazen de güzel bir görüntü olur.

Zaten en büyük faydası bu diyebiliriz. Bir de şöyle düşünülebilir, 1080p bir monitör düşünün ve bununla YouTube üzerinden 2K video izlemek gibi de olabilir. Dediğim gibi bazı yerlerde görüntü bozulması da olabilir. Bazen de güzel bir görüntü olur.
Youtube örneği apayrı, Bitrate yüzünden %99.9 görüntü iyileşecek. Kayıpsız videolarda ise durum tam tersi, muhtemelen onda da kötleşecek.

Youtube örneği apayrı, Bitrate yüzünden %99.9 görüntü iyileşecek. Kayıpsız videolarda ise durum tam tersi, muhtemelen onda da kötleşecek.
Doğru hocam. Fakat VSR ve DSR ile de gerçek 2K, 4K bir ekran gibi görüntü alınamaz. Böyle olsaydı kimse yüksek çözünürlüklü ekran almazdı.
YouTube örneğini ise deneyimime göre verdim. Benim monitörüm 1080P. Bazen burada yüksek kaliteli video da açıyorum. Görüntü yine de fark ediyor. Bende 4K TV de var. Bunda açınca daha da güzel oluyor. Sizin ifadeniz ise zaten doğru hocam.
Kendimce arkadaşa anlatmaya çalıştım.

Son düzenleme:
1080P'den daha üst düzey görüntü alabilirsin direk 2 k görüntü sunmasa bile hem işlemci düşük kaldığı yerde dropu kurtarıp hem de daha iyi bir anti-aliasing ve dokuların daha iyi olmasını istiyorsan tercih

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı