Çözüldü Virtual Super Resolution nedir?

• Konuyu başlatan RSK06
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 4.345
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RSK06

Hectopat
Daha fazla  
AMD software uygulamasında böyle bir şey var bu tam olarak nedir?
Açarsam ne olur?
RX 5600 XT ve R5 3600 kullanıyorum.

Çözüm
Görüntüyü daha yüksek çözünürlükte çizip daha sonra monitörün çözünürlüğüne indirmeyi sağlıyor. İyi ayarlanırsa kenar yumuşatmaya katkıda bulunabilir. NVIDIA tarafındaki karşılığı da DSR.

Açarsam ne olur?
Belirttiğim gibi, iyi ayarlanırsa kenar yumuşatmaya katkısı olabiliyor. Tabii çözünürlük arttığı için doğal olarak ekran kartına binen yük artıyor, FPS değerlerinin azalmasını bekleyebiliriz.
Şimdi böyle yaparsam, oynayabildiğim oyunlar 2K mı oluyor?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2021-01-21 165407.png
    Ekran görüntüsü 2021-01-21 165407.png
    45,8 KB · Görüntüleme: 80
Peki o FPS kaybına değecek bir fark mı acaba?

Görünen piksel aynı ama görüntü yüksek çözünürlükte işlenip tekrar monitöre doğal çözünürlükte iletildiği için görüntü kalitesi bir nebze de olsa artıyor. Kenar yumuşatmaya katkısı oluyor. Tamamen kişisel bir konu ben FPS' den çok görüntüye odaklandığın için açıyorum.

Şimdi böyle yaparsam, oynayabildiğim oyunlar 2K mı oluyor?

Buradan bir ayara dokunmayın. Yalnızca aktif edin ve bırakın. Girdiğiniz oyunların menüsünden çözünürlüğü ayarlayıp 2K yapabilirsin. Masaüstünde bile 2K yapmak pek mantıklı değil diyorlardı bir yerde emin değilim. Ekran kartın iyi olduğu için GPU ölçeklemeyi de açmanı öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı