AMD vs Intel

@sekerr Hangi AMD işlemciden bahsediyorsun? 10600'ün rakibi 3600 bile stok soğutucu ile soğutulabilir iken 10600'e 240mm'lik bir sıvı soğutucu alman şart.
Ek olarak videoyu izlememişsin belli, hiçbir şeyi ellemediler stok halde bu şekilde deli gibi ısınan işlemcileri var Intel'in. Zaten 10900 ne zaman OC yapılabilir oldu? İşte donanım bilgini buradan belli ediyorsun, bence daha fazla Intel fanboyluğu yapıp kendini düşürme.
 
Modeli yanlış görmüşüm. Dolu konu ile ilgileniyorum. Demek o model fazla ısınan model. Modelden modele değişir. Kaliteli hava soğutucu yeterlidir. Ben 9600KF ile tam yükte full detay 50-60 derece arası alıyorum çok serin.
 
Bak hala modelden mode göre değişir diyor, yahu arkadaşım yazdıklarımızı tam anlayamadın mı? Modelle alakası yok, 10. nesil işlemcilerin 10400 ve altı hariç ısınma sorunu var. Her yerde görebilirsin, 10700K ve üstü için ise artık sıvı soğutucular bile zorlanıyor. Lütfen gidip biraz videolarını izle, burada söz konusu olan 10. nesil işlemciler 9. nesil değil..
 
Modeli yanlış görmüşüm. Demek o model fazla ısınan model. Modelden modele değişir. Kaliteli hava soğutucu yeterlidir. Ben 9600KF ile tam yükte full detay 50-60 derece arası alıyorum çok serin.
Hocam 1500 TL'yle soğutulamayan model mi olur? Daha fazla zorlamanın anlamı yok. 14nm'nin sınırlarında geziyor Intel. Daha fazla güç istiyorsa gelişmek zorunda. 10.nesil de böyle devam ederse Ryzen 4000'e rakip olamayacak gibi. 3950X gibi bir canavarı dizginleyecek Intel işlemci var mı daha? Tek çekirdekte 9900K'yı geçiyor, çok çekirdekte 10900'u tokatlıyor. 4900'leri sen düşün bir de.
 
XT versiyonları bile 10. nesili her konuda tokat manyağı yaptı hocam, Intel'in son şansı idi artık işin ucunu tutamaz. AMD o kadar gelişti ve son sürat devam ediyor, adamların gözü şu anda 5nm'de ve 6. nesilde kullanılacağı söyleniyor. O zamana kadar Intel anca 7nm'ye geçiş yapabilir
10.nesil ısınıyorsa işleri yaş o zaman. OC yapmayı unutsunlar zaten pahalı anakartlar ve işlemciler yeni nesil.
Ne OC yapması dostum, stok halde bile soğutucuların işlevi kalmıyor gibi bir şey.. 360mm'lik soğutuculardan 2 tane alınırsa belki 70 civarını görür..
 
Bu ne kargaşa? AMD F/P bunu kabul edin artık. Intel artık köşede ağlamayı başladı. Durumu düzeltmeyi çalışıyor. 3.nesil işlemci çıktığında Intel tokatlamıştı. 10.nesil işlemciler çıkacak ama ne görürsün TDP maşallah eve ısıtıcı bile gerek yok.
AMD işini iyi yapıyor. @Motionless IN White dediklerinizi katılıyorum.
 

Sabrınıza hayran kaldım.
 

Hocam her şey nedir sizin için? Oyuna girdiniz diyelim Intel daha fazla FPS verdi(her şey FPS değil diyerek siz kabul ettiniz) tamam, sonrası? Sonrası dizi izleyeceksin, film izleyeceksin. İşlemci fark etti mi? Hayır. Ev kullanıcıysanız her şey FPS'tir çünkü bilgisayardaki işlemciye para ödemenizin tek sebebi oyun oynamaktır. Kimse film izlemek, masaüstünde dolaşmak için bu paraları ödemiyor. Genelden bahsediyorum, yoksa ben de simülasyon programı çalıştırıyorum, çizim yapıyorum. nm olayına girmek de aynı şekilde saçma, Intel'ın 14nm ile verdiği FPS ve sıcaklık değerleri ile AMD'nin 7nm ile verdiği FPS ve sıcaklık değerleri eğer aynıysa 7nm olmasının avantajı ne sizin için? Intel fanboyu değilim, hatta işlemci almaya niyetlendiğimde R5 2600 alacaktım. Dizüstü bilgisayarımda AMD işlemci var. Ama basit bir ev kullanıcısı için bu kadar detay içinde boğulmak, size hitap etmeyecek bir ürün için para ödemek anlamına gelebilir. İşlemciden de ekran kartından da siz kadar anlamam ama ürün alırken daha iyi olanı değil de sizin işinizi daha iyi görecek alışverişi yapmak daha mantıklı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…