AMD vs NVIDIA

Ray Tracing açık olarak gelen ve kapatma opsiyonu bulunmayan oyunlar mevcuttur.
RT ve Ray Tracing aynı şey ve evet ne kadar kısılabilsede yüksek ihtimalle kapatılmayacak.

Öyle bir şey olursa GTA 6'yı oynayacak kişi sayısı zarara götürür, ayrıca sürekli bir RT ve Ray Tracing yazdığınız için öyle yazdım.
Sırf NVIDIA övmek için bunlara girmeyin, hiçbir oyun zorunlu bir şekilde RT açtırmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

AMD daha iyi olacaktır F/P konusundan.

Ve bunun için NVIDIA almak zorunlu olacak? Sizce Rockstar gibi bir firma AMD tarafını düşünmeyecek mi?
Gerçekçi olsa tamam diyeceğim, 9000 serisi neredeyse 4000 serisiyle eşit bir RT performansı verirken arkadaş RT için NVIDIA diyor.
Gücü olmayan karta RT koysan ne olacak?

Emin misin? AC Shadows ve Indiana Jones'da kapatılamıyor Ray Tracing. Bence insanlara yanlış bilgi verme.
Evet, bu yüzden oyun bol bol zarar görüyor, örnek için teşekkürler.
Artık NVIDIA almamak için bir sebep daha var, VRAM, aklıma getirdiğiniz iyi oldu.

NVIDIA almak zorunlu değil tabii ki de. Ancak NVIDIA'nın RT performansı AMD kartlardan daha iyi bu bir gerçek. Gelecekte RT kapatılamayan oyunları çok daha fazla göreceğiz. Bu sayede NVIDIA kartlar biraz daha avantajlı olacak AMD kartlara göre.

Yazdığımı okudunuz mu?

9000 serisi neredeyse 4000 serisiyle eşit bir RT performansı veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

25 30 bin bütçe için AMD tercih etmeni öneririm NVIDIA yüksek bütçede daha iyidir ama kesinlikle bütçene göre F/P AMD sistemleri var. Bu paraya 8 GB VRAM NVIDIA GPU'lardan uzak durmanı tavsiye ederim.

RTX 5000 serisi kartlar çıktı, sen mağarada mı kaldın yoksa? RX 9000 serisi kartların RT performansı RTX 5000 serisinden geride.

Marka nadir överim. Bilgisayar ekipmanı üreten markaları hiç övmem en iyi paraya en iyisi verilen alınmalı ama render ve Ray Tracing'de NVIDIA daha önde olarak biliyorum neden bu kadar sinirlendiğinizi anlamadım. Oyunlardaki ışıklandırma teknolojilerini araştırırsanız demek istediğimi anlarsınız Ray Tracing bir ekstra değil yeni standart aslında.

RTX 5000 serisi kartlar çıktı, sen mağarada mı kaldın yoksa? RX 9000 serisi kartların RT performansı RTX 5000 serisinden geride.

Az önce VRAM diye boşa mı dedim? Yazdıklarımı okuyup cevap vermen gerekiyor.
Fiyat olarak aynı zamanda geride, konunun açılma sebebi bu zaten, birisinin 40K'ya verdiği performansı 33K'ya, BIOS atarsan 29K'ya alabiliyorsun.

25-30K bütçede alacağın en iyi ekran kartı 4060, zorlasak 7700XT çıkartırız o fiyata.
Kısaca Render Ray traycing gibi şeyler hakkında bu yüzden bahsetmeyin diyorum, 7700XT veremese bile 4060 aynı zamanda veremiyor, özellikle GTA 6 dediğimiz oyun VRAM konusunda 8 GB gibi bir şey ile yetinmeyecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…