AMD vs NVIDIA

Ben tüm ışık teknolojisini RT yapacaklar diye biliyordum. Sadece oyun için kullanmadığım için NVIDIA tercih ediyorum ve onu önerdim arkadaş sadece oyun oynuyorsa fiyat performans iyi olan kartı tercih edebilir.

Zaten dediğim Ray Tracing global illumination ışık ile alakalıdır. Diğer Ray Tracing bileşenleri daha çok gölgeler ve yansımalar üzerine.

Ben tüm ışık teknolojisini RT yapacaklar diye biliyordum. Sadece oyun için kullanmadığım için NVIDIA tercih ediyorum ve onu önerdim arkadaş sadece oyun oynuyorsa fiyat performans iyi olan kartı tercih edebilir.

Genel olarak 3 ana şey yapıyorum zaten yazılım, render ve oyun. Oyun olarak da aşırı PC yoran oyunlara çok yönelmiyorum aslında fakat dediğim gibi ileriye dönük olsun istiyorum

Genel olarak 3 ana şey yapıyorum zaten yazılım, render ve oyun. Oyun olarak da aşırı PC yoran oyunlara çok yönelmiyorum aslında fakat dediğim gibi ileriye dönük olsun istiyorum.

8 GB VRAM'in ileriye dönük olma ihtimali yok. 2 adet seçeneğin var 5060 Ti 16 GB veya RX 9060XT 16 GB. 5060 Ti 35K'ya bulunur. 9060XT ise 30K'ya bulunabilir olacaktır.

Genel olarak 3 ana şey yapıyorum zaten yazılım, render ve oyun. Oyun olarak da aşırı PC yoran oyunlara çok yönelmiyorum aslında fakat dediğim gibi ileriye dönük olsun istiyorum.

Oyun dışı konularda NVIDIA hep öndeydi ama AMD NVIDIA en yeni kartları arasında nasıl bir fark vardır bilmiyorum ama büyük ihtimalle NVIDIA hala öndedir 3d renderda bir önceki seride büyük fark vardı AMD düzeltebilmişse helal olsun.

16 GB VRAM düşünüyorum zaten 8 GB VRAM'e niyetim yok. 9060 olmasa bile 7700 falan bakacağım sanırım 16 GB.

7700 almak pek mantıklı olmaz senin bütçende en mantıklısı 9060XT veya 5060 Ti ben sadece bu 2'si arasında bir seçim yapardım. Render konusunda bir bilgim olmadığı için kesinlikle 9060XT diyemiyorum araştırmak gerekli.

7700 almak pek mantıklı olmaz senin bütçende en mantıklısı 9060XT veya 5060 Ti ben sadece bu 2'si arasında bir seçim yapardım. Render konusunda bir bilgim olmadığı için kesinlikle 9060XT diyemiyorum araştırmak gerekli.

Dediğim gibi şu an 1650 4 GB kullanıyorum her türlü benim için yeterli olacaktır şu an 9060XT de tam çıkış yaptığında sistemlere göre belirleyeceğim ama görünüşe göre 9060XT alacağım.

1747862003858.png

CUDA Core'da NVIDIA önde ama 8 GB olması dediğiniz gibi sınırlar bayağı ben 16 GB NVIDIA tercih ederdim ama bütçeniz elvermiyorsa RX 9060 XT'de yeterli olur

16 GB NVIDIA imkan yok maalesef keske olsa rahat rahat kullansak.

Sistem oneriniz var mı peki bu butceye hazir veya toplama fark etmez. @Literarycrawl
@hakopera @efebatiin @bdxmrz
Dostum tabi ki önerim var ama bunu söylediğim zaman uyarı cezası almaktayım.

Baş harfleri P ve S. 4K-60FPS sistemlerin kralı olur. Beyaz atlı prens diye bilinir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı