AMD Wraith Prism varken sıvı soğutucuya gerek var mı?

KolsuzOyuncu

Centipat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
Market Isletmecisi
Selamun aleykum arkadaşlar. 3700X işlemcinin yanında verdiği AMD Wraith prism soğutucuyu kullanıyorum da. Kasanın kapağı kapalı önde 3 arkada 1 üstünde de 2 tane Cooler Master fan Air flow 120 varken boşta sıcaklık 35 dereceyi görüyor. Ama şu an kaloriferler yanmıyor :) Aksam üstü oda daha sıcak olunca bu derece 45-55 derece arasında geziyor. Odam da küçük olunca nereden soğuk hava alsın da kasa içeri vursun :) Her şart için iyi olsun bilgisayar düşüncesi ile sıvı soğutma almalı mı?
Bu arada işlemci 4.25 hızında 1.26V'da çalışıyor.

boşta sıcaklık.png

Soğutucun yeterli bir soğutucu, öncelikle üst ve arka fanları havayı dışarı atacakmış gibi, ön fanları ise içeri temiz hava alacakmış gibi ayarla. Kasanın kapağını açıp test et. Aynı problemi ben yaşadım senin kadar fanım olmamasına rağmen yan kapağı açmam yeterli oldu, Rdr2 gibi ağır bir oyunda dahi işlemcim 61 dereceyi geçmiyor. Ryzen 5 2600 kullanıyorum.

Soğutucun yeterli bir soğutucu, öncelikle üst ve arka fanları havayı dışarı atacakmış gibi, ön fanları ise içeri temiz hava alacakmış gibi ayarla. Kasanın kapağını açıp test et. Aynı problemi ben yaşadım senin kadar fanım olmamasına rağmen yan kapağı açmam yeterli oldu, Rdr2 gibi ağır bir oyunda dahi işlemcim 61 dereceyi geçmiyor. Ryzen 5 2600 kullanıyorum.
Fanlar dediginiz gibi ayarli evet ama dedigim gibi oda kucuk olunca kalorifer de yaninca ondeki fanlar yine sıcak hava cekiyor iceri :) yan kapagi oda sicakligi fazlayken ben de aciyorum fark ediyor gercekten.
Hız aşırtma yapmıyorsanız çokta gerek yok boşta ısı derecesi iyi.
Aslinda 4.4 hizinda kullanmak istiyorum da acaba 4.25 le arasindaki performans ne kadar fark eder diye dusunuyorum 4.4 ghz yapinca 1.4v dan aşağı stabil olmuyor voltaji otomatik yapsam 1.5 lere geziniyor sicaklik bosta 60 70 arasi oluyor
Hız aşırtma yapmıyorsanız çokta gerek yok boşta ısı derecesi iyi.
Zaten default 3.6 ghz ben 4.25de kullaniyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı