AMD yeni 9000 serisinden bahsetti!

Keşke çıksaymıs NVIDIA'ya çok sağlam rakip olurdu bence 5000 serisine karşı.

Pazar payının %85'i 700 dolardan daha ucuza kart alıyor. AMD'nin kıdemlı başkan yardımcısı 9000 serisi çıkmadan önce ben %88'lik kısma odaklanıyorum gibi açıklamalar yapmıştı. Ayrıca 5090 ve 5080 ayarında kart üretselerde satmaz. 5090 zaten oyundan daha çok iş kartı diyebiliriz. Karşısına ne koyarsan koy satmaz. 5080 alacak bütçesi olan adamın zaten AMD ile işi olmaz. 5060-5070 gibi giriş-orta segment kartlar önemli.

Pazar payının %85'i 700 dolardan daha ucuza kart alıyor. AMD'nin kıdemlı başkan yardımcısı 9000 serisi çıkmadan önce ben %88'lik kısma odaklanıyorum gibi açıklamalar yapmıştı. Ayrıca 5090 ve 5080 ayarında kart üretselerde satmaz. 5090 zaten oyundan daha çok iş kartı diyebiliriz. Karşısına ne koyarsan koy satmaz. 5080 alacak bütçesi olan adamın zaten AMD ile işi olmaz. 5060-5070 gibi giriş-orta segment kartlar önemli.

Türkiye'de satışı 9070'in 25kdan aşagı satılmaz gibi düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AMD yeni 9000 serisinden ve 9070'den bahsetti. 9000 serisi 549 dolardan baslacakmis. 7900 XTX'den %21 daha hızlı olmasını vadediyor videoyu 38:07'den başlatırsanız yeni çıkacak 9000 serisinin özelliklerini gösteriyor.

Bana göre Nvidia 'nın 5000 serisi kötü bir seri gibi. AMD'nin 9000 serisi 5000 serisinden daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Keşke çıksaymıs NVIDIA'ya çok sağlam rakip olurdu bence 5000 serisine karşı.
İnsanların tercihini etkileyemezsin, 7000 serisi kötü bir seri değildi, daha ucuz daha performanslı ancak buna karşı sürekli bir kulp buldular, DLSS çok iyi bir özellik ama günü kurtarıyor ve Nvidia kullanıcıları aldıkları kartların ham gücünü değil gördükleri görüntünün seyir zevklerini bozmadan kullanmak istiyorlar yani 5070=4090.

İnsanların tercihini etkileyemezsin, 7000 serisi kötü bir seri değildi, daha ucuz daha performanslı ancak buna karşı sürekli bir kulp buldular, DLSS çok iyi bir özellik ama günü kurtarıyor ve NVIDIA kullanıcıları aldıkları kartların ham gücünü değil gördükleri görüntünün seyir zevklerini bozmadan kullanmak istiyorlar yani 5070=4090.

Yeni nesil oyunlarda DLSS ve FSR kullanmadan adamakıllı oyun oynayamıyorsun. FSR 3.1 ve altı berbat olduğu için ghosting, bulanıklık, titreme vb birçok sorunla karşılaşıyorsun. Ayrıca günü kurtarmalık kart değil ömürlük kart almış oluyorsun.

Tüm RTX sahipleri DLSS 4 kullanabiliyor. Performans moduna aldığın zaman hem yüksek FPS alıyorsun hem de aşırı rahatsız etmiyor. FSR kalite modu bile rahatsız ediyor. Haliyle 4070 Ti Super ile 7900XT kapıştırırsan 4070 Ti Super'in hemen hemen aynı performansla yüz kat daha iyi görüntü kalitesi sunduğunu görürsün.

Yeni nesil oyunların birçoğu RT destekliyor. Zorunlu RT açık şekilde gelen oyunlarda var. Sürücüden DLSS 4 açabilirken AMD tarafında FSR'dan bile kötü olan RSR açılabiliyor sadece. Durumun vahameti buradan belli oluyor. Fanboyluğu kenara bırakacak olursak NVIDIA'nın daha iyi olduğu gerçeğini kabul etmen gerekir. İki günlük XeSS bile FSR'dan iyi görüntü kalitesi sunuyor. 9000 serisini ayrı tutuyorum bu sefer gerçekten iyiler ama 7000 serisi F/P avantajı fazla olmadıkça alınabilecek bir seri değildi.

Ayrıca NVIDIA kullanıcıları dediğin %90'lık kesim oluyor. Amd kullanan kişi sayısı bir elin parmağını neredeyse geçmiyor. 5000 serisinin sorunlu ve kötü çıkış yapmasının 4000 serisiyle alakası yok. 4000 serisi AMD'nin 7000 serisinden genel olarak daha iyiydi.

İki günlük XeSS bile FSR'dan iyi görüntü kalitesi sunuyor. 9000 serisini ayrı tutuyorum bu sefer gerçekten iyiler ama 7000 serisi F/P avantajı fazla olmadıkça alınabilecek bir seri değildi.
XeSS'de donanım odaklı bir yazılımdı. Hatta teknoloji ilk çıktığında Intel kart ile kullanmazsan görüntüyü FSR'dan bile çok bozup üstüne FPS'ini de arttırmıyordu.

9070'i rekabete katan en büyük iki olay RT ve FSR 4 olacak zaten. Bir RT performansında 5070TI'a kaybetmiş. Gösterdikleri teste göre en kötü durumda %14 kayıp yaşanmış. 5070TI ile kıyaslanıp fiyatı da düşünüldüğünde o %14'lük kayıp son kullanıcıyı bozmayacaktır. Eğer FSR 4'de kendi videolarında gösterdikleri kadar iyi çalışıyorsa 9070 ve 9070 XT, MSRP ile çıkarsa kesinlikle alınabilir bir kart.

XeSS'de donanım odaklı bir yazılımdı. Hatta teknoloji ilk çıktığında Intel kart ile kullanmazsan görüntüyü FSR'dan bile çok bozup üstüne FPS'ini de arttırmıyordu.

9070'i rekabete katan en büyük iki olay RT ve FSR 4 olacak zaten. Bir RT performansında 5070 Ti'a kaybetmiş. Gösterdikleri teste göre en kötü durumda %14 kayıp yaşanmış. 5070 Ti ile kıyaslanıp fiyatı da düşünüldüğünde o %14'lük kayıp son kullanıcıyı bozmayacaktır. Eğer FSR 4'te kendi videolarında gösterdikleri kadar iyi çalışıyorsa 9070 ve 9070 XT, MSRP ile çıkarsa kesinlikle alınabilir bir kart.

FSR 4 artık DLSS 3 seviyesine geldiyse ve RT olarak aşırı geride değilse oyuncular için gayet mantıklı kartlar olurlar. Benim lafım 7000 serisine. Hem RT performansı zayıftı hem de FSR 4 bulunmuyordu. İleride FSR 4.5 ve FSR 5 gibi daha yüksek sürümler çıktığında 7000 serisi desteklemeyecek.

NVIDIA tarafında DLSS tüm RTX kartlarda var. DLSS 4.5 ve DLSS 5 çıktığında da yüksek ihtimal yine destekleyecek. Şimdi sen olsan desteği kesilmiş olanı mı alırsın yoksa ileride yükseltmelerden faydalanacak bir kartı mı alırsın? Gelişmiş fg, reflex 2, DLSS 4 ve daha fazlası. Ayrıca NVIDIA App üzerinden sürümleri yükseltebiliyorsun. 9000 serisinde buna benzer şeyler olacak ama 7000 serisinde olmayacak. Bunları tahmin ettiğimden dolayı 7900XT yerine 4070 Ti Super aldım. İyi ki böyle bir tercih yapmışım. Kart hala yeni nesil özelliklerden faydalanabiliyor.

Donanım mevzusuna gelecek olursak ben tüketiciyim benim umurumda olmaz. Ben ileride yeni sürümlerden faydalanabilecek mi diye bakarım. AMD donanım kullanmamış diye üzülüp AMD almam yani. Normal olanda bu zaten. AMD'nin bunu düşünüp hareket etmesi lazımdı.

Mesajıma gülme emojisi atmışsın ama 7900XT ile 4070 Ti Super ben alırken yakın fiyatta satılıyordu. Arada 2K falan fiyat farkı vardı. 2K daha ucuz ama performans olarak kafa kafaya sayılırlar. Stok sorunundan dolayı NVIDIA kartlar pahalandı ama 2K ekleyip 4070 Ti Super almak her zaman daha mantıklıydı. Şimdi sen FPS savunursun ama ben sana testleri sonuçlarını atayım arada kayda değer fark olmadığını gör. @Abstrack99

IMG_2627.jpeg

RX 570 ve RX 6600 XT kullandım gayet güzel kartlardı ama 7000 serisi kötüydü. Driver olarak söylemiyorum teknoloji olarak söylüyorum bu arada. Amd kartları severim ama fanboy olmamak lazım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı