AMD yine NVIDIA'yı Takip Edecek

Mecbur kalmadıkça kimseye AMD önermiyorum, 5 yıldır GCN mimarisini pişirip pişirip önümüze koyan bir firmadan ne beklenir... Ne optimizasyon var ne de kalite. Fark ettiyseniz AMD üst seviye kartların PCB'si uçtan uca VRM dolu oysa NVIDIA'da 4- 6 arası VRM yeterli oluyor. RTX 3000 serisi geldikten sonra uygun fiyatlı bir seri çıkacak mı bu arada GTX 11 serisi gibi, bilen varsa söylerse sevinirim.

Peki aynı durum NVIDIA için de geçerli mi hocam? Yani kartı aslında ASUS MSI üretiyor değil mi? Bilmediğim için soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

NVIDIA Intel gibi hazırlıksız yakalanmadı.

İgpu konusunda Intel'i geçiyor en azından. Tek tük iyi yaptığı şeyden biri ama işlemcilerin çoğunda igpu yok

Kardeşim AMD'nin İGPU'da iyi olmasının sebebi PCI Express hattından çalması ve cu's, pipelines basması. Bunlar olmasa Vega 8, UHD 630'dan daha kötü olurdu aslında Intel'inde son çıkarttığı g serisi İGPU'lar iyi performans veriyor. Mesela İris Plus G7, Vega 10 bile geçiyor.

@Recep Baltaş Cidden depoda duruyorsa kart ve satmayı düşünürseniz fiyat alabilirim RX 5700 XT'yi ilk elden kullanmak isterim. Zaten yükseltme düşünüyordum bu aralar, iyi gelir.

Zamanında olan bu dissleşmeyi tekrar görmeyi çok isterim. Bana kalırsa AMD'nin geride kalmasının en büyük nedeni ekonomik zorluklar, adamlar batmaktan son anda kurtuldular.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…