AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Rekabet olsun da varsın haksız olsun! Her türlü işimize yarar.

Daha 2 senelik 4790K'nın fiyatı 1000 TL inmemişken 6700K hayatta inmez.

i7 6700K gibi ve üzeri işlemcilerin pazar payı çok yüksek değil. Kullanıcıların %10 kadarı bu tarz çok güçlü işlemcileri alıyor. AMD'nin bugüne kadar çok güçlü işlemci çıkarmamasının nedeni pazarın %10'luk kısmını kazanmak için bir sebebinin olmamasıdır. Intel daha köklü ve AMD kadar çalkantılı geçmişi olan bir firma değil. Finansal yönden bir sıkıntısı yok. AMD Ati'yi satın aldıktan sonra çok ciddi adaptasyon sürecinden geçtiği için finansal açıdan sıkıntılı olduğu bir dönemde pazardaki büyük dilime yönelik F/P olarak Intel'in önünde ürünlerle gelecekteki yatırımlarını finanse edecek bir politika izledi. FX mimarisi çok kötü değildi yazılım desteği olsaydı çok daha iyi olabilirdi. 3 senedir idare ettiler. FM2/FM2+ platformu ve Ati ile gelen GPU çekirdeklerinin getirisi de azımsanasak bir şey değil. Bu ürünler Zen mimarisi için finans sağladı mı? Bu sorunun cevabını hepimiz biliyoruz. Bu da başarı demektir. Başarı sadece rakip iki firmadan hangisinin en güçlü işlemciyi yaptığına bakarak anlaşılmaz.

Şimdi Zen ilk duyurulduğunda i7 rekabeti ile sunulduğuna göre AMD bizim anlayacağımız dil ile diyor ki; Ben artık F/P ürünlerinde pazara ortağım zaten. Şimdi %10'luk yüksek performans dilimine ortak olmaya geliyorum.

Benim öngörüm ya Intel'deki işlemcileri her modelinde geçecek işlemciler yaptılar. Ya da çok yakın performans veren ürünleri daha uygun fiyatlarla piyasaya sürecekler.

İfadeler: GCN
Dostlar AMD'nin aşırı büyük bir ürün yelpazesi olur(geçmişten beri böyle), tutup 100$'lık işlemci 350$'lık işlemciyi geçmesini beklemeyin zaten ne kadar para verirseniz o kadar performans alırsınız. AMD'nin sanki merdiven altı üretim yapan bir firma gibi düşünen funboy arkadaşlar var... AMD ilkleri gerçekleştiren bir firma oldu, ilk 64Bit kullanan, ilk GHZ işlemciyi piyasaya süren, ilk doğal çift çekirdekli işlemcileri piyasaya süren bir firma sonuçta, insanın ümidini yitirmemesi gerekir. Çoğu kişi işte FX serisinde çuvalladığını görüyor fakat Intel'in artık CORE mimarisinde tıkandığını görmüyor. Şimdi işte i3, i5, i7 işlemcileri var diyenler gelmeden söyleyeyim, hepside ilk çıkartılan CORE mimarisinin geliştirilmesi ile piyasaya çıkan işlemciler, artık CORE mimarisi tıkandı artık NM küçültüp saat hızını arttırarak günü kurtarmaya çalışıyor. Silbaştan mimari yapmak zor olduğunu AMD'nin ZEN mimarisinde görebiliriz, adamlar 5-6 yıl üzerinde çalışıyor ve Intel'in köşeye sıkışıp günü kurtarma derdinde olduğunu da görüyor. Mühendislik örneği ZEN işlemcinin, bitmiş son kullanıcıya satılan bir 6900K'yı %2 geçmesi bile çok muazzam bir başarı bence. Ha tabi bitmiş halini görsek firmalar dışında başka insanlarda testler yapsa deniyimlese daha iyi olur...
Ha unutmadan KabyLake ile SkyLake arasında saat hızı dışında pek bir fark yok gibi birşey.

İfadeler: GCN
6700k işlemciye yaklaşamaz geçemez demişler bilgisizliğin dibi. Ne denir ki akıl işte. Birde Fan boy demiş.

300 Dolara 1100 Dolar performanstaki İntel işlemci performansı alıyorsunuz. Az mantık ya.

6700k işlemciye yaklaşamaz geçemez demişler bilgisizliğin dibi. Ne denir ki akıl işte. Birde Fan boy demiş.

300 Dolara 1100 Dolar performanstaki İntel işlemci performansı alıyorsunuz. Az mantık ya.
Siz azıcık yavaş olun. Ve ifadelerinize dikkat edin. Herkes fikrini paylaşmakta.

Ayrıca öyle 6700K'yı geçmek kolay değil. Baştan aşağı bir mimari, anakart, soket, Veri Yolu tasarımı demek.

Bu işler kaç sene uğraşıldığına bakmaz. Adam gibi çalışılırsa geçilir ki ben geçeceklerini ummaktayım.

AMD her çıkardığı işlemcide aynı olayı yapıyor. Yok Intel'den böyle iyi şöyle iyi diye sonra piyasaya bir çıkıyor foss. Bu sefer dedikleri gibi olur inş ama sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…