AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RX 480 fiyasko çıkmadı. Sen şuana kadar herhangi bir nvidia kartının yazılımla 40 fps fazladan aldığını gördün mü? Hayır. Adamlar beklenini verdi. Dedikleri gibi 2xRX480 GTX 1080'i bazı oyunlarda geçiyor. Ayrıyetten Zen Mimarisinin Kaby Lake ile yarışacağını düşünüyorum. Bakalım az kaldı görücez sonuçları.

AMD her çıkardığı işlemcide aynı olayı yapıyor. Yok Intel'den böyle iyi şöyle iyi diye sonra piyasaya bir çıkıyor foss. Bu sefer dedikleri gibi olur inş ama sanmıyorum.
Doğru söylüyorsunuz Buldozer serisinde yaptı bunu fakat AMD orada farklı birşeyi amaçladı, işin kaba kuvvete dayalı değil senkronize bir şekilde çalıştırmak istedi hali hazırda bulunan oyun ve programlar bu teknolojiye uygun değildi hepsi bu.

Siz azıcık yavaş olun. Ve ifadelerinize dikkat edin. Herkes fikrini paylaşmakta.

Ayrıca öyle 6700K'yı geçmek kolay değil. Baştan aşağı bir mimari, anakart, soket, Veri Yolu tasarımı demek.

Bu işler kaç sene uğraşıldığına bakmaz. Adam gibi çalışılırsa geçilir ki ben geçeceklerini ummaktayım.
Adamlar zaten test yapmış. Bu kadar büyük iddia atıp yapmamazlık yapmazlar. 6900k %2 geçmiş dahası mı? 6900k diyoruz 4500 Tl işlemci. 6700 ne ki? 13'de canlı yayında izleriz. Yalan mı söyleyecekler yani? Fx konusu açanlar filan var. Abi Fx'te adamlar İntel'den iyiyiz demedi ki? Yaptı beğenilmedi.

İntel 7700k yolda ama oda geçemeyecek sadece Ghz iyileştirme bir kaç yenilik.

İntel Fan boyluk başka bişey değil. Ki 6700k kullanıyorum. Tarafsız bakın biraz. Kendini bilgili sanıp bilgisizlere sözlerim söz alınmayın üstünüze.

Ek olarak GTX 1080 fiyatına 3 tane RX 480 alınabiliyor. F/P olarak önde diyebiliriz.
GTX 1080 baya iyi ya ona diyecek söz yok bence. AMD Zen GTX 1090 ile kullanmayı düşünüyorum.

Jim Keller'ın başarısız olduğu bir tasarımı var mı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama dikkatimi çekti. Bazıları RX 480 ile GTX 1080'i karşılaştırmış. AMD bana göre GTX 1080'e karşılık verebilirdi ama vermek istemedi. Çünkü GTX 1070 GTX 1080 kullanan kişiler piyasanın %10'u %15'i zaten AMD DX12'nin altyapısında Mental in kullanılmasından faydalandı ve fiyat performans ekran kartları üretti fakat konu bu değil. Eski mimarinin ürünü olan işlemciler çöp değildi fiyatına göre gayet güzel işlemcilerdi fakat AMD Bulldozer(di sanırım) mimarisinde çoklu çekirdek performansına önem verdi. Fakat oyunlar haklı bir şekilde piyasanın %80 civarı kişi İntel kullandığı için oyunları tekli çekirdek performansına göre optimize ettiler. Fakat bu mimaride ben AMD'nin f/p ürünlerine biraz daha az emek verip daha çok performansa abanacaklarını düşünüyorum. Ve bunların hepsinin sebebinin AMD güçlü kart güçlü işlemci çıkaramıyor yanılgısına dayandığını düşünüyorum. Bir Youtube kanalından duyduğumu aktarayım. (ekran kartı için söylenmiş bir söz ama ben işlemci içinde geçerli olduğunu düşünüyorum.) AMD size çok aynı fiyata bir jet veriyor lakin nasıl kullanacağınızı söylemiyor, Nvidia size aynı fiyata bir uçak veriyor fakat siz uçağın içindeyken dahi size yol gösteriyor. Sonuç olarak AMD'nin güzel bir iş çıkaracağını düşünüyorum fakat çokta heveslenmemek gerek umduğumuzu bulamayadabiliriz, biraz %50 %50 gibi. İntel içinde Kaby laky'ın Skylake mimarisinin biraz daha geliştirip (%7 felan) piyasaya sunacağını düşünüyorum. Ve yakın zamanlarda ilk defa OC edilebilen bir i3 çıkaracak (7350K). Bana şu anda tahmini piyasanın %85'i İntel kullanıcısı olduğunu düşünürsek bunun Amd zen ve İntel kaby lake çıkınca İntel (%60) Amd (%35) %5 ise Zen'e geçip pişman olacak gibime geliyor.

Devrim niteliğindeki Quantum Carbon işlemcileri üretene kadar intel NM düşürmeye devam edecektir.
Intel 7 nm'ye ulaştığında silikon kullanmayı bırakacak diye biliyorum. Zaten iş atomik boyutlara geliyor, elektronlar sağa sola sıçrar. Karbon elementi kullanılacak belki ama quantum nereden çıktı? Karbon yada başka bir element kullanılacağı tam olarak net değil. Yeni çözümün transistör boyutundan ziyade, frekans ile olacağını tahmin ediyorum. Demek istediğim farklı element ile 100GHz görebiliriz, güç tüketimi ve ısı artmadan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı