AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle de birşey var. Eğer 6900k seviyesinde %50 indirimli satsalar bile Bunun 1000 lira bantında satılan işlemcilere etkisi az olur. Ama i5-6600k'ya eşdeğer bir işlemciyi giriş seviyesinde 750-800 liraya satsa bile bu savaş demektir. Şenlik o zaman olur. Yani Ryzen 6900k seviyesinde işlemcileri yarı fiyatına indirse bile beni enterese etmez. Önemli pazar giriş ve orta seviye. Valla ben de bekliyorum bu Ryzen'i . Umarım iyimser arkadaşların dediği gibi olur.

Rumor: Leaked Zen Prices and SKUs | PC Perspective

4 çekirdekli, i5 6400-6500 civarı performans vermesi beklenen işlemciler 150$, i5 6600K ile i7 6700 arası performans vermesi beklenen işlemciler 250$, 6700K'nın üzerinde performans beklenen (6850K denmiş) işlemciler 350$.
Bunlar son 1-2 aydır dolaşan fiyatlar. Birçok bilgi gibi bunlar da sızdırma. Bu fiyatlar ve beklenilen performans yüzünden zen'ler bu kadar konuşuluyor, ve merak konusu. Umarım kısa sürede ve bu beklenen fiyat+performans ile gelirler de yeniden işlemci savaşları görürüz :)

Ama biz de biraz matematik biliyoruz kardeşim. Bu işler öyle olmuyor.
Şimdi matematikten önce ham maddeye bakmak lazım. Sattıkları ürün silikon(yarı iletken) ve biraz da elektronik devre yani az miktarda bakır. Biz üretim bandına yapılan yatırımlara işlemci tasarımındaki mühendisliğe para veriyoruz esasen. Bu da demek oluyor ki çok uç noktalar olmadığı sürece fiyatı istediği yere çekebilir firma. Ürün çok satılsın sürümden kazanayım da diyebilir. Benim alıcım belli zaten satılacaksa bu fiyattan satılsın 10 tane işlemci satacağıma 1 tane satar yine kâr ederim de diyebilir.

AMD tanıtımını yaptığı en güçlü işlemci sayılan model İntel tarafında İ7 7700K modelinden daha üstün bir performans gösteriyor. İ7 6900K modelin ise altında bir performans sergiliyor. AMD'nin bu işlemcisi uygun fiyatlı olursa çok iş yapar.

6850k 499 dolardan çıkacak dendi, 600 dolardan piyasaya çıktı. 6800k ile 6850k arasında pci express hattında farklılıklar var, belki işlemcilerin ikiside ayni, sadece birinde aktif değil. Zamanında i7 950 ile 960 arasında hız farkı vardı. Eğer amd bu işlemciyle düzgün cevap veremezse, İntel yine kafasına göre işlemci serileri üretmeye devam edecek. Amd, 6850k fiyatlarında, piyasaya çıkarsa ve 6900k performansı verirse, ülkemizdede 3d işiyle uğraşanlar satınalacaktır. Ben i7 970 ile şu ana kadar çıkan oyunların çoğunu çok rahat oynadım

Rumor: Leaked Zen Prices and SKUs | PC Perspective

4 çekirdekli, i5 6400-6500 civarı performans vermesi beklenen işlemciler 150$, i5 6600K ile i7 6700 arası performans vermesi beklenen işlemciler 250$, 6700K'nın üzerinde performans beklenen (6850K denmiş) işlemciler 350$.
Bunlar son 1-2 aydır dolaşan fiyatlar. Birçok bilgi gibi bunlar da sızdırma. Bu fiyatlar ve beklenilen performans yüzünden zen'ler bu kadar konuşuluyor, ve merak konusu. Umarım kısa sürede ve bu beklenen fiyat+performans ile gelirler de yeniden işlemci savaşları görürüz :)
600 ₺ fiyatla 6600k dan daha iyi ve daha özellikli bir ürün demek bu. Böyle birşey olursa İntel buna karşılık verir. Kan gövdeyi götürür. Ben bu kadarını beklemiyorum. Lakin Beklemekte fayda görüyorum

Zenden hala ne şüpeniz var anlamadım.Adamlar canlı yayında test ettiler 4k çözünürlükte ve yanılmıyorsam işlemci üzerindeki ekran kartıyla.İntel bu sene geriliycek bunu kabul etmemek fanboyluk olur.

Konu başında bariz şekilde intel fanboyluğu var. Ama sona doğru bunları göremiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı