AMD Zen İşlemciler vs Intel Skylake

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yahu kardes AMD hic GTX 1080'i gecicez demedi ki. 400 dolarlik ekran karti butcesiyle geccez dediler. Crossfire RX 480 GTX 1080'den daha iyi. RX 480 tamamen oyuncularin butcelerine gore tasarlanmis bir GPU. 1080p'de 60 FPS yapiyor mu yapiyor. Şu anda da zaten GTX 1060'dan 200 250 lira ucuz bu paralar bazilarimiz icin onemli miktarlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yahu kardes AMD hic GTX 1080'i gecicez demedi ki. 400 dolarlik ekran karti butcesiyle geccez dediler. Crossfire RX 480 GTX 1080'den daha iyi. RX 480 tamamen oyuncularin butcelerine gore tasarlanmis bir GPU. 1080p'de 60 FPS yapiyor mu yapiyor. Şu anda da zaten GTX 1060'dan 200 250 lira ucuz bu paralar bazilarimiz icin onemli miktarlar.
Amd nin şuanda yaptığı bu evet ama zeni ucuz olarak görmeyin.

Arkadaşlar Ben konuya cevap yazmadan önce İflah olmaz bir İntel hayranı olduğumu söylemeyi unuttum. :) Ben bu atarlı ergenleri hiç anlamıyorum yahu! Atarlı ergen derken burda bir anlayıştan sözediyorum yaşla ilgili değil. Hoşuna gitmeyen birşey söyledin mi? -" vay sen fanboysun, şöylesin, böylesin" Bu çağda bu İnkarcı, küçümseyici, yaftalayıcı kültürün kaynağı nedir. Yani şurda ağız tadıyla iki tekno muhabbet çeviremiyoruz. Kardeşim fikrin varsa söyle yoksa sus! Her konunun altında vay sen fanboysun, sen şucusun sen de bucu! Bu ne şimdi?! Bak burda görüyorum fikirlerine katılmasam da aklı başında adamlar var. Bildiği bişiy varsa belli bir mantık çerçevesinde anlatabiliyor. Anafikre katılmasam da söylediklerinden bir şeyler öğrenebiliyorum. Neden? Çünkü adam beynini kullanmaya üşenmiyor. Hmmm Şunu öyle dediniz ama bu şu şu sebepten dolayı böyle değil. Şurda doğru fakat burda ben şöyle düşünüyorum. Yani bu üslupla paylaşım yapmak çok mu zor?!

@cakmak.m "Çünkü adam beynini kullanmaya üşenmiyor." Bu cümle çok hoş olmuş. İnsanları bir güzel azarladın ama onlar üşeniyor olsalar da kendilerine göre haklı yönleri var. Fanboyluğun kişiye zararı olmaz ama başkaları ile bu doğrultuda yorum paylaşılınca, başka insanlara zararı oluyor. Kısmen yanlış bilgilendirme yapıyorsun, aslında bu sorun teşkil etmiyor, çıkar bilen birisi yanlışı düzeltir, hem sen öğrenirsin hem başkası. Ara sıra yanlış bilgide gerekiyor, çünkü; düzeltildiğinde daha iyi öğreniliyor. Eğer olayın içine taraf tutan bir yönlendirme girince iş değişiyor, bu başkasının edineceği faydayı gasp edip bir şey elde edememek anlamına geliyor. Fanboyluğun kendine olsun. Diyelim ki birinin aklını çeldin ve adam gitti 10 bin liraya sistem topladı. Kısa bir süre sonra, tahminler doğru çıktı ve adam atıyorum 3 bin lira fazladan harcama yaptı. Ne olacak şimdi, adamın faydasını gasp ettin ve kazandığın bir şey yok. Bu mesajımın üstüne kavga eder tavırla cevaplamazsın umarım, benim fikrim bu yönde.

@cakmak.m "Çünkü adam beynini kullanmaya üşenmiyor." Bu cümle çok hoş olmuş. İnsanları bir güzel azarladın ama onlar üşeniyor olsalar da kendilerine göre haklı yönleri var. Fanboyluğun kişiye zararı olmaz ama başkaları ile bu doğrultuda yorum paylaşılınca, başka insanlara zararı oluyor. Kısmen yanlış bilgilendirme yapıyorsun, aslında bu sorun teşkil etmiyor, çıkar bilen birisi yanlışı düzeltir, hem sen öğrenirsin hem başkası. Ara sıra yanlış bilgide gerekiyor, çünkü; düzeltildiğinde daha iyi öğreniliyor. Eğer olayın içine taraf tutan bir yönlendirme girince iş değişiyor, bu başkasının edineceği faydayı gasp edip bir şey elde edememek anlamına geliyor. Fanboyluğun kendine olsun. Diyelim ki birinin aklını çeldin ve adam gitti 10 bin liraya sistem topladı. Kısa bir süre sonra, tahminler doğru çıktı ve adam atıyorum 3 bin lira fazladan harcama yaptı. Ne olacak şimdi, adamın faydasını gasp ettin ve kazandığın bir şey yok. Bu mesajımın üstüne kavga eder tavırla cevaplamazsın umarım, benim fikrim bu yönde.
Kavga olmaz niye olsun?
Şimdi bir-iki aydır burdayım.
İlla benim dediğim doğru olacak diye birşey yok. Şimdi Fanboyluk yani nadiren de olsa insanları etkileyip yanlış yaptırabilir. Ben de tam tersine etki eder mesela. Burda bi sorun yok. Böyle bişiy yapan biri varsa bence ona da fikri yaklaşım göstermek daha faydalı olur direk sen fanboysun falan demekten. Diğer rahatsız olduğum bir durum; bazılarının muhabbeti bir müsabakaya çevirme gayretiyle takındıkları agresif ve saygısız bir tutum. Şimdi azarlama demişsiniz de ben orda tanımladığım çok dar bir kesimden söz ettim. Evet onlar bi zahmet üzerlerine alınsınlar. Yani şurda tekno muhabbet edeceğim iki dakika, bir iki bişiy öğreneceğim belki, kimse kusura bakmasın! Benim keyfimi bozmaya kimsenin hakkı yok. Yani ben muhabbet edeceğim hooop bi çuval limonla içeriye dalmak hoş değil. Bir de ben ironi olsun diye fanboyum felan dedim. Herhalde ciddiye aldınız. Bi çok yerde öyle olmadığımı ifade etmeye çalıştım demek başarılı olamamışız. Son olarak RYZEN AMD'nin türettiği kendi içinde espirisi olan bir kelime. Böylelikle tekrar konuya değinmiş olduk. İyi geceler olsun!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı