AMD'den madenciliğe özel GPU mimarisi geliyor(muş)

srcn90

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2019
Mesajlar
3.694
Makaleler
2
Çözümler
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
NVIDIA için de böyle bir iddia atılmıştı ortaya, şimdi de AMD için söyleniyor. Sizce işe yarar mı? Görüntü çıkışı olmayacak olan kartlar sadece madencilik işlerinde kullanılabilecekmiş, bu nedenle madencilik açısından daha verimli kartlar olacağı söyleniyor. (hesaplama güçleri daha fazla vs.) Sizce madenciler tarafından rağbet görüp piyasa rahatlar mı? Bence tamamen bu yeni çıkacak kartların fiyatlandırmasına bağlı. Atıyorum X madenci kartının 2 birim getirisi olsun, RX 580'in de 1 birim. Söz konusu X kartının fiyatı 4-5 bin TL olacak ki RX 580'den ziyade X kartını talep etsin madenciler. Böylelikle tüm oyuncu kartların fiyatı daha aşağılara inebilsin. Tabandan itibaren oyuncu kartlarına olan talep düşerse aşağıdan yukarıya doğru tüm kartların fiyatlarında bir düşüş yaşanır. Sonuçta RTX 3000 serisi kartlar daha ucuz olan kartlara göre madencilik için F/P oranları yüksek kartlar değil, madenciler bir an önce kurduğu rıglerin maliyetini çıkarabilsin ve ekran kartları ellerine kar kalsın amacındalar. (birçoğu). Benim düşüncem eğer iki tarafta madenci ekran kartları için yerinde bir fiyatlandırma yaparsa bu yaz ekran kartı stok ve fiyatları normale döner. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
İstediklerini yapsınlar ETH düşmedikten sonra madenciler bitmez ben olsam gider oyuncu kartı alırım satmam daha kolay olur madenci kartını kim tekrar alacak.
 
ETH değer kaybetmediği sürece oyuncular için piyasa rahatlamaz. Madencilik için 1 milyon madenci kartı 100 tane de normal kart üretsinler. Miningciler önce maden kartlarını alır sonra da gider normal kartları alır. Çünkü ne kadar yatırım yapılırsa yapılsın kar ediliyor. Oyuncuları rahatlatmak istiyorlarsa bize satılan kartlarla madencilik yapılması engellenmeli. Bunu da sadece sürücü ile yapamazlar zaten. Bundan sonra çıkacak olanlarda donanımsal bir şeyler yapılabilir belki.
 
Aslında oyuncu kartlarının özel durumlar hariç (internet kafe gibi yerlerin toplu alımı vb.) müşteriye maksimum 3 tane satılması bu durumu engelleyebilir.
 

Geri
Yukarı