Çözüldü amdkmdag.sys mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

emreeee1

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
Kingston 2*8GB 5200MHz DDR5 CL40
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 SKC3000S/1024G 1 TB PCIe 4.0 x4 M2
Ekran kartı
GIGABYTE RTX 3070 Eagle OC 8GB 256bit
Anakart
MSI PRO B650-P WIFI AM5 DDR5 6400MHz
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600x
Merhaba,
PC'yi açtığımda en başta amdkmdag.sys hatasını alıyorum. PC kendini resetliyor ve açılıyor. Bazen resetlese bile donabiliyor. Sonra başlatma butonundan kapatmak zorunda kalıyorum ya da reset atıyorum hata vermiyor. Uzun kullanımda veya oyun oynadığımda performansta bir düşme FPS kaybı ekran gelip gitmesi vs. bir problem olmuyor. Ama bir sonraki gün yani yaklaşık 1 gün geçtikten sonra açtığımda tekrar aynı sorun ile karşılaşıyorum. Tüm Firmware'leri güncelledim. Anakart BIOS güncelledim. Daha ne yapacağım bilemedim. Minidump dosyasını ekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sistemim:
-MSI Pro B650-P Wi-Fi AM5 DDR5 6400MHz.
-Gigabyte RTX3070 eagle OC 8 GB 256bit rev.2.0
-AMD Ryzen 5 7600X.
-Kingston 2*8GB 5200MHz DDR5 CL40.
-Performax 850W PSU +Gold

Dosya Ekleri

• minidump 1.jpg
    minidump 1.jpg
    156,6 KB · Görüntüleme: 78
  • minidump 2.jpg
    minidump 2.jpg
    101,9 KB · Görüntüleme: 62
  • minidump 3.jpg
    minidump 3.jpg
    224,4 KB · Görüntüleme: 67
Çözüm
Cihazda RGB Fusion var galiba. Gigabyte yazılımı kaldırın.

İşlemciye OC yaptıysanız geri çekin.

AMD driverınızı güncelleyin.
- DDU kullanmak için rehberi takip edin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
Sağlıklı olması için aynı işlemi Nvidia içinde yapın.

- Nvidia sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü game ready olanı indirin. Nvidia eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

Driver kaldırma ve tekrar driver yükleme işlemini internetsiz güvenli modda yapmalısınız. Buna girmek içinde açılışta F8 sürekli basıp kurtarma seçenekleri ekranında başlangıç seçenekleri tıklayın. Oradan gelişmiş başlangıç ayarları diyerek yeniden başlatın. Seçenekler geldiğinde internetsiz güvenli mod f kaçtaysa o tuşa basın.
Duruma göre geri dönüş yaparsınız. Düzelip düzelmediğiyle ilgili. İyi akşamlar.
Dump raporunu bizimle paylaşın. Resim olarak değil.

Cihazda RGB Fusion var galiba. Gigabyte yazılımı kaldırın.

İşlemciye OC yaptıysanız geri çekin.

AMD driverınızı güncelleyin.

- AMD Ekran kartı sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü indirin. Bunun için linke girip search your product kısmınnın yanındaki yere tıklayıp grafik kartınızın modelini yazarak (Örnek RX580) alta doğru listelemeden seçin. Yazmaya başladıkça liste azalacak. Kendi kartınızı seçip alttan submit butonuna basarak yönlendirmesini sağlayın. Uygun Windows sürümünüzü seçip indirin.

Sağlıklı olması için aynı işlemi Nvidia içinde yapın.

- Nvidia sürücünüzü verdiğim linkten son sürümü game ready olanı indirin. Nvidia eski linki artık geçerli değil ve o sayfadaki driverlar çok eski. O yüzden bu yeni linki kullanıyoruz. Google'da ne yazık ki eski sayfası 1.ci sırada.
(Otomatik seçimle uğraşmayın 2 dakika kartınızı ve işletim sistemi bilgilerinizi kendiniz seçin.)

Duruma göre geri dönüş yaparsınız. Düzelip düzelmediğiyle ilgili. İyi akşamlar.

Çözüm

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı