AMD'ler ısınıyor mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TinyUnder1905

Kilopat
Arkadaşlar 2 veya 1,5 ay sonra PC alacağım ve bunu AMD gibi şu an gözümde ün kazanmış bir markaya yatırım yapacağım amma velakin etrafa baktığımda AMD ile hep ısınma sorunu ile dalga geçen bir gurup var bunlara hiç kulak asmamaya çalışsam da aklımda bir soru bırakıyor eğer aranızda AMD kullanıcısı varsa bana detayına kadar bilgi verebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eskiden böyle bir şey vardı. Ancak şu an AMD, rakip firmalar ile gayet iyi yarışıyor. PS5 için AMD işlemci kullanılacak olması da ne kadar iyi iş çıkarttıklarının bir göstergesi.
Eskiden böyle bir şey vardı. Ancak şu an AMD, rakip firmalar ile gayet iyi yarışıyor. PS5 için AMD işlemci kullanılacak olması da ne kadar iyi iş çıkarttıklarının bir göstergesi.

Çözüm
Konuyu akşam vakti açsan kesin tartışma çıkardı.

Ryzen ile devir değişti ısınıyor diyenlere bakma sen.

6 yıldır sistemim AMD ve hiç de öyle aman aman sıcaklıklarla karşılaşmadım. Hatta en sorunlu sayılabilecek işlemci serisi olan FX serisinde dahi sıcaklıklarım hep stabildi. İşlemciyi halen de kullanmaktayım FX 8350 modelini. Boşta 35-45 arası (mevsime göre), yükte 55-65 gördüm hep.

Ekran kartı olarak ise 4 yıl HD 7850 kullandım ve oyunlarda gördüğüm en yüksek sıcaklık aralığı 65-70 aralığıydı ve bu gayet normaldi. Şuan ise RX 470 kullanıyorum ve boşta 30-35 derece, oyunlarda 60-65 derece arası.

Özetle; AMD ısınıyor diyeni ciddiye almam.

@117084 Ben de Intel kullanıcısıyım. 6. Nesil bir işlemci kullanıyorum ve o zamanlar Intel önde olduğunu hissettiriyordu, daha doğrusu son anlarını yaşıyordu. Güncel bir sistem alacak olsam, kesinlikle Ryzen serisi tercih ederim. Bilinçli tüketici olmanın önemli olduğu noktalardan biri de bu, holigan kafalılar kaybettiklerini fark etmiyorlar ve onu dibine kadar savunmaya çalışıyorlar. Intel ya da AMD benim babamın malı değil, bana fayda sağlayanı tercih etmeliyim. En azından bu kadar bilinçli olabilsek yeterli.

FX serisi bile ısınmıyor, kaldı ki Ryzen mı ısınacakmış? :D

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    43,4 KB · Görüntüleme: 348
Hayır, yeni nesil Zen mimarili AMD işlemcilerin hiçbir şekilde kronik ısınma sorunu falan yok. Ekran kartına gelirsek, kartın güç tüketimi arttıkça ısınma miktarı da artar. AMD'nin bazı ekran kartları rakip Nvidia ekran kartlarından daha fazla güç tüketiyor ve daha fazla ısınabiliyor. Fakat bunun sebebi asla AMD'nin kalitesiz parça kullanması falan değil sadece güç tüketimi. Yani Nvidia'nın güç tüketimi daha yüksek olsaydı o daha fazla ısınacaktı. Kaldıki AMD'nin 7nm mimarilere geçmesiyle birlikte güç tüketimleri ve doğal olarak ısınma düzeylerinde düşüş olacaktır.

Tatil olduğum zamanlar bilgisayarım genellikle sabah 8 yada 9'dan akşam 11 -12'ye kadar bazen akşam 3'e kadar oyun oynadığımı bilirim. Stok fan takılı ve 71 dereceden yukarısını görmedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı