AMD’nin DLSS’e Cevabı: DirectML Super Resolution

Fark ettiyseniz AMD Ray Tracing'de de, Direct Storage'da da, DLSS'de de Microsoft'un teknolojilerini kullanıyor. Kendileri neden geliştirmiyor anlamadım. Ama haklarını yemiyeyim belki directml Super Resolution'un geliştiricilerinden biri de AMD'dir. Ama sonuç olarak Microsoft tanıtmış.

Son düzenleme:
Fark ettiyseniz AMD Ray Tracing'de de, Direct Storage'da da, DLSS'de de Microsoft'un teknolojilerini kullanıyor. Kendileri neden geliştirmiyor anlamadım. Ama haklarını yemiyeyim belki SRın geliştiricilerinden biri de AMD'dir. Ama sonuç olarak Microsoft tanıtmış.
Benim tahminim: FreeSync gibi daha rahat ulaşılabilir olmasını istedikleri içindir. AMD, oyuncuların bazı şeylere erişmeleri için ekstra ödemeler yapmalarını istemiyor. Eğer DirectX'e entegre bir teknoloji olacaksa bunu bir güncelleme ile kolay şekilde tüm kartları için sağlayabilir. Seviyesi ise kartın gücüne göre değişir.

Benim tahminim: FreeSync gibi daha rahat ulaşılabilir olmasını istedikleri içindir. AMD, oyuncuların bazı şeylere erişmeleri için ekstra ödemeler yapmalarını istemiyor. Eğer DirectX'e entegre bir teknoloji olacaksa bunu bir güncelleme ile kolay şekilde tüm kartları için sağlayabilir. Seviyesi ise kartın gücüne göre değişir.

Mantıklı. Kötü de olmuyor da NVIDIA gibi havalı isimler verse çok da iyi reklamını yapar aslında. Belki de FreeSync'de olduğu gibi farklı bir isimde de tanıtabilir bu teknolojiyi. Galiba fidelityfx Super Resolution diye ufacık bir köşede RDNA 2 sunumunda göstermişlerdi.

Valla ben de bu teknoloji için RTX 2060 alacaktım. AMD sürücü problemlerini de hallederse yeni nesil kartlar alınır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı