AMD'nin Son Durumu

FX'den sonra Ryzen'i de kimse beklemiyordu. AMD, yine VEGA leşliğinden sonra GPU tarafından da beklenmeyen bir atak yapabilir. Ama daha erken tabii ki. Yakın zamanda GPU tarafından büyük adımlar beklemiyorum.

Ben bazı arkadaşların bahsettiği gibi İntel'in çıkaracağı ekran kartından biraz da olsa ümitliyim. Aldığı yazılımcılar ve mühendisler gerçekten kaliteli isimler. Amd konusuna gelirsek Amd sadece oyunculara hitap etmek istemiyor profesyonel çalışanlara daha çok önem veriyor ( Benim düşüncem). Amd'nin çıkaracağı Navi mimarisi yanlış hatırlamıyorsam 2020-2021 yıllarında çıkacaktı. İlk çıktığı zamanlar da ki RX serisi gibi uygun fiyatlı olursa ve performansı yüksek olursa yine tercihimi AMD'den yana kullanırım.

Bu küçültme işlemi gerekli gücü AMD'ye verir umarım. Rekabetçi bir ortam bizim işimize gelir. AMD TDP değerleriyle hep başı dertte oldu. AMD'nin güç kullanımının bu sayede Nvidia'nın altına düşerse güzel olur.

İşlemci kısmında İntel 9. nesil beklentileri karşılayacak mı bakalım? Ryzen serisi ile başarı yakaladı. Şimdi İntel taktiğine döndü olay. %10, %15 performans artışları ile gidiyor. 7 nm işlemcilere bakacaz artık.

OHpKGD.jpg

İşte hocam her şey transistörü küçültmekle bitse ah keşke... Transistörü küçültabilirsin ama o transistörün nasıl nereye, hangi bağlantı ile yerleşeceğini iyi ayarlayamazsın en basitinden yolu uzatırsan karmaşıklaştırırsan, Nvidia o büyük transistörler ile yine seni alt etmeyi başarabilir. Yani tüm iş mimarda bitiyor. Küçücük evi çok kullanışlı verimli yapabilirsin bir de kocaman evi saçma sapan verimsiz, kullanışsız da yapabilirsin. Bunun tam tersi de olabilir. Yani iş mimarda, Ryezen'ın mimarında olduğu gibi...

giphy.gif

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı