Çözüldü AMD'nin sorunlu görüntü ayarları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

FarukBaban

Kilopat
Daha fazla  
AMD ekran kartı aldığım için pişman olmaya başladım ve çevremde soranlara NVIDIA öneriyorum artık. Yaşadığım sıkıntılar şu şekilde:

-Çeşitli oyunlarda görüntü bulanıklaşmaları (AC: Odyssey, A Plague Tale: Innocence )

-Kullanıcı düşmanı arayüzü.

-NVIDIA'nın "oyun filtresi" gibi kullanışlı içerikleri varken AMD'de herhangi bir ekstra bulunmaması.

Bu sıkıntılar yüzüne ilerleyen vakitlerde ekran kartımı satıp NVIDIA bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Ayrıca bu görüntü ayarlarındaki saçmalık çok büyük dert. 2020'nin başlarında herkeste FPS düşüşü, donmalar, laglar vs. gibi sıkıntılar olmuştu. Ekran kartım güncel olmasına rağmen çeşitli ayarların yanlış olması sebebiyle oyunlarda görüntü resmen blurlu oluyor. Ve oyunu oynayamıyorum bu yüzden. Şu ayarların doğrusunu bilen varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim, artık yeter...

Çözüm
Radeon Boost'u kapatıp dener misiniz? Ek olarak sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrardan WHQL olan sürümü kurmanızı tavsiye ederim.

Dediğiniz ayarı yaptım, eski ekran kartımın sürücüsünü kaldırdım, şu anki ekran kartı sürücümü WHQL olan ile değiştirdim ve sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
Sorunlarınıza kısaca yanıt vereceğim.
1. Oyunlarda bulanıklaşmasının sebebi kurcalamanızdan kaynaklanıyor olabilir.
2. Arayüz Nvidia'ya oranla daha basit ve anlaşılabilir düzeyde, tabii sizin bu tarz uygulamaları anlamayacak kapasiteniz var ise o ayrı.
3. Oyun filtresi özelliği AMD'de de mevcut, özel oyun seçip grafik ayarı yapabiliyorsunuz.

Adam akıllı kart kullanmasını beceremiyorsanız firmalara atıfta bulunmamalısınız. Sürücülerde herhangi bir problem yok, ancak genelde yeni çıkan güncellemeler biraz afallıyor.
Görüntüde Blur'un sebebi oyunun grafik ayarlarındaki Blur'dan kaynaklanıyor, kapatırsanız böyle bir sorun yaşamazsınız.
Yapacağınız bir şey var ise o da düzgün bir şekilde ayarları anlamak ve ona göre karar kılmaktır. Radeon ayarlarından yapabileceğiniz birkaç ayarın fotoğrafını bırakıyorum, dediğim gibi oyunlarda Blue kısmı olacaktır oradan kısın veya kapatın.

1588516672118.png

1588516701265.png

1588516758890.png

Ek olarak son sürücüyü bilmiyorum ancak 20.3.1 sürücüsünü denemenizi öneririm.

Sorunlarınıza kısaca yanıt vereceğim.
1. Oyunlarda bulanıklaşmasının sebebi kurcalamanızdan kaynaklanıyor olabilir.
2. Arayüz Nvidia'ya oranla daha basit ve anlaşılabilir düzeyde, tabii sizin bu tarz uygulamaları anlamayacak kapasiteniz var ise o ayrı.
3. Oyun filtresi özelliği AMD'de de mevcut, özel oyun seçip grafik ayarı yapabiliyorsunuz.

Adam akıllı kart kullanmasını beceremiyorsanız firmalara atıfta bulunmamalısınız. Sürücülerde herhangi bir problem yok, ancak genelde yeni çıkan güncellemeler biraz afallıyor.
Görüntüde Blur'un sebebi oyunun grafik ayarlarındaki Blur'dan kaynaklanıyor, kapatırsanız böyle bir sorun yaşamazsınız.
Yapacağınız bir şey var ise o da düzgün bir şekilde ayarları anlamak ve ona göre karar kılmaktır. Radeon ayarlarından yapabileceğiniz birkaç ayarın fotoğrafını bırakıyorum, dediğim gibi oyunlarda Blue kısmı olacaktır oradan kısın veya kapatın.

Eki Görüntüle 552406
Eki Görüntüle 552407
Eki Görüntüle 552408
Ek olarak son sürücüyü bilmiyorum ancak 20.3.1 sürücüsünü denemenizi öneririm.

Selamlar, öncelikle verdiğiniz tavsiyeleri denedim ama sizin tavrınızı anlayamadım. AMD sanki babanızın malıymış gibi savunup -ki bunda sıkıntı yok- , bir de üstüne hoş olmayan sözler kullanmışsınız. Tavrınızı hiç beğenmedim. Ama yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. Ayrıca sorunumda bir iyileşme olmadı, ekte yaşadığım sorunun ekran görüntüleri bulunmakta.
ACOdyssey_2020_05_03_21_27_17_611.png

Ayarlarım 1920x1080 Very High.

ACOdyssey_2020_05_03_21_27_23_023.png

Radeon Boost'u kapatıp dener misiniz? Ek olarak sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrardan WHQL olan sürümü kurmanızı tavsiye ederim.

Sürücüyü kaldırıp dediğinizi yapacağım geri bilgilendirme yaparım.
Bir sorum olacak ekstradan, bu ekran kartımı takmadan önce farklı bir ekran kartı takılıydı. Onun driverını kaldırmadım, onu kaldırmam gerekli mi?

Bir sorum olacak ekstradan, bu ekran kartımı takmadan önce farklı bir ekran kartı takılıydı. Onun driverını kaldırmadım, onu kaldırmam gerekli mi?
Gerekli tabii ki, çakışmaya sebebiyet verebilir.

Dediğiniz ayarı yaptım, eski ekran kartımın sürücüsünü kaldırdım, şu anki ekran kartı sürücümü WHQL olan ile değiştirdim ve sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çözüm
Rica ederim. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı