AMD'nin Yeni Nesil GPU'su "Polaris"

AMD'nin merakla beklenen yeni 400 serisi ekran kartlarının GPU'su sızdı. Yeni GPU'lar ad olarak Polaris olacak.

2016 yılında tamamen yenilikleri ile pazara dönen AMD, pazar payını arttırmak için köklü değişikliklere gitmişti. İlk yaptıkları atak Radeon Teknoloji Grubunu kurarak ekran kartları için ayrı bir bölüm açmak oldu. Radeon Software grubunun ilk nimetini yeni sürücü mimarisi Crimson Edition ile aldık. Ekran kartlarında ise yeni Bellek Teknolojisini hayatımıza sunan AMD, 2016 yılında fazlası ile bizlere sunacak. 400 serisi tamamen yeni bir GCN sürümü ile geliyor ve yep yeni teknolojilere destek sunuyor.

• 5K 60 FPS devrimi AMD ile başlıyor.
  • HDR teknolojisini PC'lere sunuyor.
  • Fury GPU'larına göre 2 Kat Watt/Performans sunacak.
  • 14nm üretim teknolojisi (16'da iddialar arasında)
  • 1 TB/s Bellek Bant Genişliği
  • HDMI Portu üzerinden AMD Free Sync Desteği.
  • HDMI 2.0a ve Display Port 1.3 Desteği
  • Ve bence en önemlisi GPUOpen ile artık tüm sürücüleri Açık Kaynaklı olacak. (Yani Technopat Edition adı altında isteyen kullanıcılar kendi sürücülerini geliştirebilecekler.)
Yeni GPU'ların teknik özellikleri ise şöyle :

• Polaris GPU'su (R 400 Serisi)
  • GloFo 14nm FinFET Üretim Teknolojisi
  • 15-18 Milyon Transistör Sayısı
  • 16 GB SK Hynix ile ortak geliştirilen AMD HBM2 Bellek Teknolojisi
  • 1 TB/s Bellek Bant Genişliği
5K.jpg
AMD-Polaris-Architecture.jpg
HDR vs SDR 2.jpg
HDR vs SDR.jpg
RTG_Page_17.jpg

İnşallah 3xx serisi gibi aynı kartı ısıtıp önümüze koymazlar:p Şaka bir yana, AMD'nin pascal ile yarışması için böyle bir şey yapması lazımdı. İnşallah biraz daha kızışır pazar da fiyatlar ucuzlar. 3xx beklentileri karşılayamadı bununla telafi ederler umarım.

Bitin önemi yok, vram in önemi yok, fps nin önemi yok önemli olan sürücüdür diyenler etkilenir umarım
FPS'nin önemi yok lafını ilk sizden duydum. Bitin önemi hala yok. Yani 1024 bitin oyunlarda 256 bite göre pek de bi +'sı yok. Vram olarak da 4gb vram şu an için yeterli geliyor.

İnşallah 3xx serisi gibi aynı kartı ısıtıp önümüze koymazlar:p Şaka bir yana, AMD'nin pascal ile yarışması için böyle bir şey yapması lazımdı. İnşallah biraz daha kızışır pazar da fiyatlar ucuzlar. 3xx beklentileri karşılayamadı bununla telafi ederler umarım.

FPS'nin önemi yok lafını ilk sizden duydum. Bitin önemi hala yok. Yani 1024 bitin oyunlarda 256 bite göre pek de bi +'sı yok. Vram olarak da 4gb vram şu an için yeterli geliyor.
@Eddraziel32'nin yazdığını yanlış anladınız sanırım :)

4 GB VRAM 1080 için yeterli gelebilir daha yüksek çözünürlüklerde yeterli olduğu pek söylenemez.

FPS olayında orada bir sitem yapmış :)

4 GB VRAM 1080 için yeterli gelebilir daha yüksek çözünürlüklerde yeterli olduğu pek söylenemez.

FPS olayında orada bir sitem yapmış :)
Zaten 1080p den daha yüksek çözürlükiçin tasarlanan kartlarda fazla vram kullanılıyor. Yani bi 950 ye 6gb vramin gereksiz olduğunu söyledim orada.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı