MADDE 69
A) 1. Ameliyatla tedavi edilebilen her çeşit fıtıklar ve fıtık eğilimi gösteren karın duvarı zayıflıkları (Ameliyat olmuşve nüks etme olasılığı bulunmayan fıtık, apandisit gibi küçük ameliyat nedbeleri sağlam kabul edilir.).
B) 1. Sadece protez materyalleri ile tamir edilebilecek veya edilmiş olan komplike karın duvarı fıtıkları (inguinalbölge fıtıklarının laparoskopik veya tension free yöntemlerle tamiri hariç).
C) Bu maddenin (A), (B) ve (D) dilimlerinde yer alan hastalıkların tedavi ve nekahet halleri.
D) 1. Cerrahi yöntemlerle tedavisi imkânsız olan karın duvarı fıtıkları, lomber, obturator, iskiyadik ve perinealfıtıklar.
Hocam karnıma yumruk atsam bile ağrı vs. bir şey yok. Ameliyatlarımdan biri ağırdı, diğerinde apandisitim alındı. Alınma ihtimalim var mı?Yönetmelikte böyle bir madde var ancak sizin yara durumunuzu bilemem.
Ne desem yalan olur, yara durumuna göre karar veriliyor genelde. Her şey ön sağlık muayenesine bağlı.Hocam karnıma yumruk atsam bile ağrı vs. bir şey yok. Ameliyatlarımdan biri ağırdı, diğerinde apandisitim alındı. Alınma ihtimalim var mı?
Tamamdır hocam teşekkürler. Pes etmek istemiyorum yıllardır hayalim. Şansımı deneyeceğim.Ne desem yalan olur, yara durumuna göre karar veriliyor genelde. Her şey ön sağlık muayenesine bağlı.
Sınava girmeden önce bir tanıdık vasıtası ile isterseniz ön sağlık muayenesi yaptırın kesin sonuç alın.Tamamdır hocam teşekkürler. Pes etmek istemiyorum yıllardır hayalim. Şansımı deneyeceğim.
Yüksek mevkide akrabanız varsa takmanıza pek gerek yok.15 yaşındayım 3 kere ameliyat oldum eskiden. Hepsi karın kısmındaydı. Şuan sağlığım tamamen yerinde ve önümde uzun yıllar var. Sadece izi kaldı. MSÜ girmek için engel olur mu?
Hocam her konuda çok şanssızım. Yüksek mevkiyi geçtim, asker bile yok.Yüksek mevkide akrabanız varsa takmanıza pek gerek yok.
İnşallah ilk sizin olmanız dileği ile. Yinede sorun çıkarsa yazabilirsiniz belki yardımcı olabilen çıkar.Hocam her konuda çok şanssızım. Yüksek mevkiyi geçtim, asker bile yok.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.