Ameliyata Giriyorum

Bu yaşta bel fıtığı ilk defa senden duyuyorum. Çok geçmiş olsun. Aileden gelen bir bozukluk falan mı vardı acaba? Porselen kaldırmak ile olacak iş gibi gelmiyor bana.

Benim de ömrüm masa başında geçeceği için çok dikkat ediyorum oturuşuma, sandalyeme. Ağır kaldırırken de keza çok dikkat ediyorum, kaldırma esnasında yükü bacaklara yüklemek gerekiyor.
Kaldırdığımız cisme yüksekliği ; Bacaklarımız kazandırmalı.

Hayır yok. Ben hep yatar pozisyondaydım 2 senedir bir şey yapmıyordum. Bel kaslarım güçsüzleşti ve çok ağır kaldırıp ters eğlince gitti.

Geçmiş olsun.... Nasıl bir duygu hissediyorsunuz şu anda?
Mutlu hissediyorum..

Anladım çok geçmiş olsun. Doktorların bilgi vermiştir sana belki ancak beslenme ve spor bu hastalıkta çok önemli hususlar. Kaslar, omurga bütünlüğünü sağlayan yegane organeller. Düzgün beslenip gerekli vitaminleri alamadığında da omurgandaki liflerin direnci düşüyor. Normalde yüksek ağırlıklar kaldırmaya dayanabilen liflerin güçsüzleşip direnci düşüyor ve ani bir basınç altında bel fıtığı başlangıcı yaşanabiliyor.

Senden kat ve kat yüksek ağırlıkları sürekli kaldırıp hiçbir bel hastalığına yakalanmayan insanlar bu sayede yakalanmıyor. Beslenmeleri ve kasları çok kuvvetli haliyle omurgaları çok kuvvetli oluyor.

Biraz iyileş yüzmeye başla derim, beslenmede de dikkat et, kendine gelirsin hareketlenince.

Anladım çok geçmiş olsun. Doktorların bilgi vermiştir sana belki ancak beslenme ve spor bu hastalıkta çok önemli hususlar. Kaslar, omurga bütünlüğünü sağlayan yegane organeller. Düzgün beslenip gerekli vitaminleri alamadığında da omurgandaki liflerin direnci düşüyor. Normalde yüksek ağırlıklar kaldırmaya dayanabilen liflerin güçsüzleşip direnci düşüyor ve ani bir basınç altında bel fıtığı başlangıcı yaşanabiliyor.

Senden kat ve kat yüksek ağırlıkları sürekli kaldırıp hiçbir bel hastalığına yakalanmayan insanlar bu sayede yakalanmıyor. Beslenmeleri ve kasları çok kuvvetli haliyle omurgaları çok kuvvetli oluyor.

Biraz iyileş yüzmeye başla derim, beslenmede de dikkat et, kendine gelirsin hareketlenince.

Evet yüzme önerdi zaten bana. Güçlendirmem lazım kaslarımı. Spor yapacağım dikkatlice..

Bu videoyu bir izle, cidden çok profesyonelce ele almış konuyu. Şimdilik pilates tarzı hareketler yaparsın vücut ağırlığını kullanarak. O hareketler bile kalça - bel - karın kaslarını kuvvetlendirir belirgin oranda.

Unutma ki her şeyin başı hareketsizlik bu hastalıkta. Ağır kaldırmakla fıtık olunmuyor, yanlış kaldırmakla fıtık olunuyor.

Evine damacana su getiren çalışanları dikkatli incele, 1 tanesi bile omuzundaki suyu bacaklarını kullanarak aşağı indirmez. 30 litre ağırlığı sürekli omurgayla indirip omurgayla kaldırır çoğu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hastane hali..

IMG-20171221-WA0015.jpg

Hocam geçmiş olsun, ben de uzun süredir oturuyorum masa başında ve belim ciddi şekilde ağrımaya başladı. Ayın 28'ini bekliyorum mr çektirmek için. Bir şey çıkmazsa hastaneden dönüşte spor salonuna yazılacağım. İyi hissettiğiniz bir zaman ameliyat öncesini ve sonrasını detaylı bir şekilde anlatacağınızı umuyorum :)

Hocam geçmiş olsun, ben de uzun süredir oturuyorum masa başında ve belim ciddi şekilde ağrımaya başladı. Ayın 28'ini bekliyorum mr çektirmek için. Bir şey çıkmazsa hastaneden dönüşte spor salonuna yazılacağım. İyi hissettiğiniz bir zaman ameliyat öncesini ve sonrasını detaylı bir şekilde anlatacağınızı umuyorum :)
Yarın sabah bir sorun çıkmaz ise taburcu olacağım. Ama şunu şuan söyleyebilirim ki ağrılarım tamamen geçti. Dik halde ağrı olmadan yürüyorum. Rahat bir şekilde anlatırım evdeyken. Şuan kendimi salıp uyuyorum...

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı