Ameliyatta uyuşturma yapılmasına rağmen acı hissetmek normal mi?

LolOynuyorumm

Femtopat
Daha fazla  
Yaklaşık dört yıl önce kıl dönmesi ameliyatı oldum. Doktor, durumun ilerlemiş olduğunu söyleyip hastanede yatışlı bir ameliyatı uygun görmüştü. Hastaneye giriş yaptıktan sonraki sabah erkenden ameliyata alındım. Bel altını uyuşturmak için büyük bir iğne yaptılar. İğneyi hissettim ama uyuşma başladıktan sonra ameliyat sırasında zaman zaman acı hissettiğim anlar oldu. Bana birkaç dakika gibi gelmişti fakat aslında ameliyat yaklaşık iki saat sürmüş.

Aklıma takılan şu: Ameliyatlarda genel olarak az da olsa acı hissedilmesi normal midir yoksa benim yaşadığım durum anormal miydi? Birden bire aklıma takıldı.

Büyük ameliyatlarda komple bayılttıklarına göre ayıkken uyuşturduysa arada acı hissetmen normal ama o hissettiğin acı dayanılabilir ve normalinkinden kat kat düşük olması lazım yoksa orayı dağıtırsın.

Alakasız ama neden oluyor bu kıl dönmesi? Olmaması için ne yapmalıyız.

Biraz konunun dışına çıkacağız ama basitçe anlatayım. Kıl dönmesi özellikle taksici gibi gün içerisinde çok fazla oturan kişilerde oluyor. Sebebi ise kuyruk sokumu kısmındaki tüylerin içe doğru uzaması. Bununla birlikte saçtan sırta doğru düşen kıllar da içeri girebiliyor.

Kıl dönmesi olmaması içinse kuyruk sokumu kısmının nemli tutulmaması ve orada tüy olmaması gerekiyor. Bunun içinse lazer ile kılları kökünden aldırmak en iyi seçenek.

Birkaç yıl önce kuyruk sokumunda sivilce gibi bir şey fark etmiştim. Aile hekimine gittik ama sivilce dedi. Emin olamayıp bir başka doktora daha gittim ve o da kıl dönmesi dedi ve süreç böylece başladı.

Ben şimdiye kadar 1 ameliyat + 3 basit operasyon geçirdim. En son randevumda doktor, iyiye gittiğini söyledi ama bir ihtimal bir operasyon daha gerekebileceğini de söyledi ne yazık ki. Bakalım umarım gerekmez.

Siz siz olun dikkatli olun. Allah korusun tabii kanser gibi ağır bir hastalık değil. Hatta ben hastanede kalmalı ameliyatın ardından taburcu olduktan sonra eskisi gibi yürüyüp az çok oturabiliyordum. Basit operasyonlarda ise sanki hiç operasyon geçirmemiş gibi oturup kalkabiliyordum.

Son düzenleme:
Hocam sıkıntıymış baya. Ben daha önceden iki ameliyat oldum büyük bu onlar kadar olmasada artık önceden ameliyat zorluğunu bildiğimiz için tabi Allah korusun olmak istemiyor insan. Olabilince dikkat edeceğim bu arada koltuk altı sakal gibi kısımlarda çıkmıyor mu?

Hocam sıkıntıymış bayağı. Ben daha önceden iki ameliyat oldum büyük bu onlar kadar olmasa da artık önceden ameliyat zorluğunu bildiğimiz için tabii Allah korusun olmak istemiyor insan. Olabilince dikkat edeceğim bu arada koltuk altı sakal gibi kısımlarda çıkmıyor mu?
Tabii koltuk altı ve sakal gibi kısımlarda da yaşanabiliyor. Ancak genel olarak kuyruk sokumu daha yoğun. Bunun nedeni sürtünme yaşanması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı