Amerika deneyimim

Amerika'dan dönmeli miyim ?

• Oy verenlerin toplamı
    183
  • Anket kapandı .
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beyler, çalıştığım yere geldim maaş çekimi almaya, atayım, çalıştığım yeride görün.

Çok gurbetçi vatandaş gördüm işsizlik dolayısı ile giden, çok öğrenci gördüm eğitim, dil, lisans için giden ama 1 ay önce gittiği ülkenin bayrağını kapağa, profil resmine koyacak kadar aşağılık kimse görmemiştim, görmüş oldum. Ülkenin halinden sıkılıp, İngilizce'nin önemini anlayan ileri görüşlü babayı da tebrik ediyorum. Böyle bir çocuk da ancak kaçma planları kuran vatansızların eseri olabilirdi.
Evet, yukarıda birçok muhalif arkadaşın da büyük bir şevk ile belirttiği gibi ekonomimiz kötü durumda, dolar bunları yazdığım saatte 7 TL'den işlem görüyor. Evet alım gücümüz düşük, evet yaşam standartlarımız daha düşük, evet boş hayatında tek heyecan noktan olan daha iyi bir sistem toplama arzunu oralarda gerçekleştirebilirsin. He evet unutmadan benim buradan 10 litre aldığım paraya sen depo dolduruyor, ben burada eski bir arabaya binerken sen aynı paraya daha güzel arabalara binebileceksin. Tebrik ediyorum muhteşem refaha kavuştun. Hayatın boyunca burada binemeyeceğin bir arabaya binebileceksin ki bu muhteşem bir detay.
En çok da hükümete gönderilen dilekçe güzelmiş. Vatana hayırlı olmanız çok güzel. Ülke ekonomisine de katkıda bulunun vatanınızın. Sınırsız yaşama hakkına da kavuşun çok güzel.

Burayı okuyan arkadaşlara sesleniyorum. Hayat daha iyi bir arabaya binmek, ucuza depo doldurmak, sistem toplamak kısaca alım gücü ile doğru orantılı bir mutluluk yaşamaktan ibaret değil. Vatan duygusunun ne demek olduğunu azıcık da olsa bu Amerika'lı arkadaşın mayasında bulunmayan maneviyat hamuruna sahip olanlar anlayacaktır. Özleyecek bir şeyim yok demiş, zaten vatan duygusu, milli maneviyat duygusu gibi insanı insan yapan duygulardan soyut yetiştiğin için bu haldesin. Aşağılık kelimesi insani duygulara sahip olmayan ve döneminin refahı yüksek ülkesine sığınıp, kendi ülkesi ile 80 yıldır savaşan, insanımızın ölmesine sebep olan bir ülkenin bayrağını profiline çekecek insanlar için yetersiz kalıyor. Bunlar çukur, çukur!
Orada çalış, orada aile kur, çocuğuna da yabancı ismi koy he birde senden ricam sağda solda soranlara Türk olduğunu söyleme, hiçbir Türk insanı bu kadar çukur olamaz.

Vatanı için, milleti için cepheden cepheye, savaştan savaşa koşan, arkasını dönüp dağlara sonra da Avrupa'ya kaçmak varken bizden sonrası yaşasın diyen tüm şehitlerimize, vatanın bütünlüğü ve genişlemesi için çalışan tarihimizdeki tüm komutan, kağan, sultan, padişahlara ve Milli Mücadele'yi yöneten yine yukarıda belirttiğim gibi kaçmayan ve sığınmayan Mustafa Kemal Atatürk'e kısaca tüm kahramanlara saygı ile...

Kendi şahsi görüşlerim ile yaptığım müdafanın içermediği halde hakaret vb. suç ile kaldırılmayacağını umuyorum.

Ne mutlu Türk'üm diyene!

Şaka gibi ya. Konuyu okuyup okuyup bütün hayattan soğudum 10 dakikada.

Ben de burada nöroloji dalında profesör olur, hem sevdiğim işi yapar hem de paraya para demem diyordum.
Aylık 15 bin TL alsam ne ki, 2100 dolar.

Üniversiteye 3 sene var daha. İngilizce pratiği dışında önerebileceğin bir şey var mı?
Eğitim olanakları veya kodlama olsun, robotik olsun herhangi bir eğitim veya proje için öğrenci alımı var mı acaba?

İfadeler: GKD
Aklına hayaline gelen tüm meslekler burada mevcut kardeşim. Her dal var diye düşünüyorum, üniversitelerde.

Daha kolay bir şekilde geçinebilmek var iken neden Türkiye gibi her adımında daha çok çukura batan bir ülkede geçinmeye çalışmalıyım ? Atamı, Atalarımı burada da sevebilirim. Ayrıca, Trump'ın, Pentagon'un, cezasını Amerika çekmek zorunda değil.
Buyurun beyler, çalıştığım Mc Donald's.
Beyler Camaro'yu bıraktım şu an ve hemen yanda ki Honda bayisine uğradım. 2017 Model Honda Civic 1.5T 4D EX modeli 23.135$.
Arkadaşlar genel araba fiyatları böyle, benzin fiyatı da aşağıdaki şekilde, Yarın Texas'a gidiyorum.

Dosya Ekleri

• iş 2.png
    243,1 KB · Görüntüleme: 163
  • iş.png
    273,8 KB · Görüntüleme: 165
  • iş 3.png
    196,2 KB · Görüntüleme: 154
  • iş 5.png
    141,8 KB · Görüntüleme: 150
  • iş 6 + Sheriff.png
    174,5 KB · Görüntüleme: 147
  • iş 4.png
    264,7 KB · Görüntüleme: 151
  • honda civic 23 bin.png
    399,3 KB · Görüntüleme: 147
  • chrysler.png
    206,9 KB · Görüntüleme: 145
  • dodge ram.png
    296 KB · Görüntüleme: 136
  • hondanın bi arabası.png
    279,1 KB · Görüntüleme: 143
  • hyundai elantra 11 bin.png
    281,3 KB · Görüntüleme: 153
  • shell.png
    294,6 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleme:
Orada yaşamak vardı. . Bizde PC CS:GO açıyor diye sevinelim.

Ben de 4-5 yıl sonra Almanya'ya taşınacağım ama Amerika daha güzelmiş ya... Kıskandım (!)

Son düzenleme:
ABD hayat gerçekten çok ucuzmuş aga bizim Türkiye yatmaya alışık olduğu için bu ülkede ne Google ne de Apple gibi bir firma çıkmaz. Ya kafayı yiyeceğim. Apple'ın değeri 1 trilyon dolar. Türkiye'deki bütün şirketleri toplasan onun yarısı etmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar şu anda ucuz falan diyoruz ama doların gerçek değerinin bu olmadığını da biliyoruz. Bakın Türkiye’ye Amazon gibi firmalar depo kuracak. Ülkeye elbet dolar girecektir. Yani her şeyin bir sonu var (Allah hariç.). “ABD çok ucuzmuş.” evet bu yorumlar şu an için doğru. Size birisi Amerika’da yaşama imkanı sunsa kimse reddetmez. Aşırı milliyetçiler hariç tabii. Yurtdışında yaşamayı herkes ister ama isteği karşılayacak şey çalışmaktır. Kendinizi okuyup cehaletten kurtarmaya bakın. Devamı zaten gelecektir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…