Amerika'da aylık 2000 dolarla çalışmak vs Türkiye'de doktor olmak

Sizce Hangisi?

• Türkiye'de Doktor Olmak

Oy: 45 38,5%
  • Amerika'da Asgari Ücretle Çalışmak

Oy: 72 61,5%

• Oy verenlerin toplamı
    117
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lütfen hesap yapalım
-6 yıl okudun gelirin hiç yoktu. Dil öğrenmedin. Pratisyen doktorsun 2 yıl zorunlu görevin çıktı yoksa diploma zaten vermiyorlar.
+2 yıl dil öğrenerek çalıştın, 4 yılda mühendis oldun.
-2 yıl doğuda para biriktirdin. (2000 x 24 = 48 bin tl). Anadolu insanının ve terör bölgesinin zulmü ile yaşadın.
+5 bin dolarla girdin para biriktirmedin inanılmaz rahat yaşadın.
-TUS kazandın 5 yıl dedin ben 4 sanıyordum, çalışmaya başlıyorsun. (Aynı para)
+ Senior yazılımcısın 10 bin dolar. Ayda 5 bin dolar atıyorsun. (3. yılda)
-Cerrah oldun muazzam para kazanacağını düşünüyorsun. (Ayda 20 bin tl ama enflasyon bir yere girdi kimin umrunda?)
+Terfi alıyorsun.

Sonra diyorsun ki ben tohtor oldum ahey. (Türkiye'de kendi gibi 150 bin kişi daha oldu çoktan ama kim tınlar?)
Canı sıkılan yazılımcı Türkiye'ye döndü. Seni kişisel doktoru yaptı.

İyi günler

Canı sıkılan yazılımcı Türkiye'ye döndü. Seni kişisel doktoru yaptı.
Seve seve doktorluğunu yaparım, görevim bu benim. İnsanlara yardımcı olmak için tıp okudum.
Sonra diyorsun ki ben tohtor oldum ahey. (Türkiye'de kendi gibi 150 bin kişi daha oldu çoktan ama kim tınlar?)
Bu konuda görüşünüze katılmıyorum ve doktorluk gibi kutsal bir mesleği bu kadar küçültmenize şahsen şaşırdım. Ayrıca ben okuyup "Tohtor Bey" olmuşum, acaba siz ne işle meşgulsünüz?

Ancak konunun dışına çıktığınızın farkında mısınız? Amerika'da asgari ücretle çalışan birisi bir anda üniversite okuyup mühendis oldu(?) Hem üniversite okuyup hem de asgari ücretle çalışmak sandığınız kadar kolay değil. Adı üstünde asgari ücret.

Ayrıca Doğu'da 2000 TL kazanmıyoruz. Bu da aklınızda olsun. Doğu görevini ihtisas sonrası da yapabiliyorsunuz. Doğu görevinde maaşlar ortalamanın biraz üstü oluyor yine de normal maaştan görelim. 2000x24 değil 20000x24 olması lazım.

Son düzenleme:
Amerika vasıfı olana güzel bir ülke kısacası zor değil anlamak. Mesleğiniz neydi bu arada tekrardan sorayım?
Uzatmaya gerek yok deyip, yeniden soru sormak da garip

Elektrik teknisyeni. Ayrıca Amerika sadece zenginlere ve vasfı olanlara güzel değil. Ben buraya ne yazarsam yazayım fikir değişmeyecek çok belli. Çünkü dönüp dolaşıp, aynı konuya geliyoruz.

Konu cumburtu olmuş. ABD'ye ayak basmadan 10 yıllık tecrübe yaşamış gibi yazanlar falan olmuş. Yemek yiyecektim, yemeden karnım doydu

Arkadaşlar ABD'de kaç bin tane asgari ücretlinin sağlık sigortasız gezdiğini biliyor musunuz? Bu adamlar yüksek sağlık vergisi yüzünden bu parayı ödeyemiyor ve en ufak saglik sorununda cok buyuk paralar bayilmak zorunda kaliyorlar.

Mutfak alışverişi, teknoloji, et gibi şeyler çok ucuz. Tasarruflu mutfak alışverişi ile kolayca para yetirebilirsiniz. Ama haftada 2 gün dışarıda yemek yiyeyim derseniz yine bütçeniz sıkıntıya girer. Insan gücü ile işleyen şeyler her zaman pahalıdır orada.

Bunun dışında vasıfsız olduğun taktirde maaşının artması çok düşük ihtimal. Ancak eyalet bazlı zam falan gelecek de, 3-5 bir şey artacak.

Benim arkadaşım vasıflı olmasına rağmen ABD'de şu an. Ortalama gelire sahip. Daha rahat yaşayabilmek için ara sıra ek iş yapıyor.

ABD rüyasını vasıflı insanlar görür. Yok öyle asgari ücret alıp Mustang'lara binen insanlar. Kirami ödeyeyim, karnım doysun, ay sonu cebimde bir şeyler artsın yeter diyor çoğu asgari ücretli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…