Amerika'da aylık 2000 dolarla çalışmak vs Türkiye'de doktor olmak

Sizce Hangisi?

• Türkiye'de Doktor Olmak

Oy: 45 38,5%
  • Amerika'da Asgari Ücretle Çalışmak

Oy: 72 61,5%

• Oy verenlerin toplamı
    117
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaten kimsenin asgari ücret ile Bill Gates kadar zengin olayım dediği yok. Sadece daha iyi hayat standartlarına sahip olacaksın. Burada doktor olup kırk takla atacaksın fakat Amerika'da vasıfsız bir eleman senden daha iyi yaşayacak. İster bulaşık yıkasın ister çöp toplasın. Sonuçta senden daha iyi yaşayacak.
Bir doktordan iyi yaşamayacak bundan bahsediyorum. Doktorluğu bırak çöp topla akıl karı mı? Amerika'da vasıfsız bir insan asgari düzeyde yaşar. İster anla ister anlamamazlıktan gel. Yurtdışında asgari ücret standartı sana çok geliyorsa fotoğrafındaki adamı hiç anlamamışsın demektir.

O konuda pek bir bilgim yok. Her şeyin dört dörtlük olmasını beklemiyorum zaten. Bizim burada da çocuğuna ilaç alamayıp, haberlere çıkan ve yardım isteyen yüzlerce insan var. Ha Amerika sağlık alanında çok pahalıysa bir şey diyemem. Elbet kusurları olacak.

Zaten kimsenin asgari ücret ile Bill Gates kadar zengin olayım dediği yok. Sadece daha iyi hayat standartlarına sahip olacaksın. Burada doktor olup kırk takla atacaksın fakat Amerika'da vasıfsız bir eleman senden daha iyi yaşayacak. İster bulaşık yıkasın ister çöp toplasın. Sonuçta senden daha iyi yaşayacak.
İlaç alamayıp haberlere çıkmayı geç. Ülkeye ilaç satmıyorlar, döviz kurunu düşük tutunca firma da bana ne halkın isterse ölsün diyip grip ilacı hariç, ağrı kesici hariç doğru düzgün ilaç satmıyor. Anemi ilaçları 10-20 bin liradan eczanede geçiyor ve herkes normalleştiriyor.

Kısa ve net, ABD ama sevdiğimden değil, seçeneklerde bu olduğundan yoksa farklı bir yeri tercih ederim.
Nedenler:
1-İnsanlık
2-Irkçılık daha az Suriyeliler'e ırkçılık yapan mı dersin, kendi görüşünde olmayan adama Ermeni kırması diyen mi dersin yoksa Kürt olduğunu öğrenince Facebook'tan herkese açık bir şekilde aşağılık Kürt diyen mi dersin? Bizzat başıma geldi bu olay.
3-Seçeneğin doktorlukla alakalı olması da dezavantaj. Bırak 10000 TL'yi 100000 TL verseler de doktor olmam. Sevmiyorum yani.
Not: Ne yazık ki ekonomik olarak ABD biraz daha kötü gibi. Eğer saydığım sebepler olmasaydı, Türkiye'de kalırdım. Tabi şu anlık, çünkü (muhteşem ekonomik gidişatımız ve asrın liderimiz sağolsun) birkaç yıl sonra doktor maaşı ABD'de asgari ücretten az olacak alım gücü açısından.

Bir doktordan iyi yaşamayacak bundan bahsediyorum. Doktorluğu bırak çöp topla akıl karı mı? Amerika'da vasıfsız bir insan asgari düzeyde yaşar. İster anla ister anlamamazlıktan gel.
Ürünlerin fiyatlarını hesapla diyorum ben de. Bu kadar basit. Bu ülkeye her şey Dolar ile giriyor. Yani dolaylı yoldan Dolar kullanıyorsun. Dolar ne kadar yükselirse alacağın ürünleri o kadar zor alırsın. Yani bir doktor oranın bir vasıfsız elemanı ile aynı parayı bile alamıyor. Anlamamak zor olmasa gerek. Ki sen doktor olana kadar yaptığın harcamaları ve parasız yaşadığın dönemleri saymıyorum bile. Orada vasıfsız bir eleman çok rahat 3000$ kazanır. Zaten 3000$ oraya göre de gayet ideal bir para. Gayet rahat yaşarsın.

Ürünlerin fiyatlarını hesapla diyorum ben de. Bu kadar basit. Bu ülkeye her şey Dolar ile giriyor. Yani dolaylı yoldan Dolar kullanıyorsun. Dolar ne kadar yükselirse alacağın ürünleri o kadar zor alırsın. Yani bir doktor oranın bir vasıfsız elemanı ile aynı parayı bile alamıyor. Anlamamak zor olmasa gerek. Ki sen doktor olana kadar yaptığın harcamaları ve parasız yaşadığın dönemleri saymıyorum bile.
Tamam, tamam ben ne anlarım ki zaten🤣 Kesinlikle haklısın dostum. Sen git ben Türkiye'deki doktorun arkasındayım.

Şu an pratisyen hekimim bundan bir sonraki dönemde TUS'a gireceğim. TUS'tan sonra önümde 5 yıllık bir asistan doktorluk dönemi var. Bundan sonra 2 yıl zorunlu doğu görevinden sonra cerrah olmuş olacağım. Özel hastanelerde alabileceğin paranın bir sınırı yok. Cerrah olup aylık 300.000 TL kazanan doktor arkadaşım da var 20.000 TL kazanan da. Ne kadar para kazanacağın sana bağlı.
Sana KPSS olmayacağının garantisini veremem ancak bu hayatta neye kesin bir garanti verebilirsin ki. Elbette bir gün Türkiye'deki bu yönetim gidicektir.
@260448

Tamam, tamam ben ne anlarım ki zaten🤣 Kesinlikle haklısın dostum. Sen git ben Türkiye'deki doktorun arkasındayım.
O sırada atanmayı bekleyene kadar karşıdaki adam çoktan arabayı altına çekmiş olur. Sen de ancak öyle bakarsın. İşe girene kadar adam zaten baya ilerlemiş olur. Günün sonunda o adam senden çok daha kazançlı çıkacak.

O sırada atanmayı bekleyene kadar karşıdaki adam çoktan arabayı altına çekmiş olur. Sen de ancak öyle bakarsın. İşe girene kadar adam zaten baya ilerlemiş olur. Günün sonunda o adam senden çok daha kazançlı çıkacak.
2000$'den 3000'e çıktık zaten. Ne şartlarda çalışıp kazandığında önemlidir. Araba senin için lüks bir şey galiba anladığım kadarıyla🙂 Şehirde yaşamıyor araban yoksa zaten hiçbir şey yapamazsın. Ehliyet almakta legal olmayanlar için bir hayli zor. Adam nereye ilerliyor vasfı olmadan? Bir işin ederi 2000$'sa 2000'dir değişmez. Neyse en son ben gelirken istasyonlar yana yana adam arıyorlardı belki gelirsin🤣 Sen kendini geliştirmediğin sürece bir şey yapamazsın istersen Kanada'ya Almanya'ya git sonuç aynı. Mesleğiniz nedir bu arada?

2000$'den 3000'e çıktık zaten. Ne şartlarda çalışıp kazandığında önemlidir. Araba senin için lüks bir şey galiba anladığım kadarıyla🙂 Şehirde yaşamıyor araban yoksa zaten hiçbir şey yapamazsın. Ehliyet almakta legal olmayanlar için bir hayli zor. Adam nereye ilerliyor vasfı olmadan? Bir işin ederi 2000$'sa 2000'dir değişmez. Neyse en son ben gelirken istasyonlar yana yana adam arıyorlardı belki gelirsin🤣
Araba bu ülkede zaten lüks oldu. Ayrıca o adamın alacağı arabayı sen hayatında göremeyeceksin. 3000 dedim çünkü hayatının sonuna kadar asgari ücretle çalışması imkansız. Zaten mesai falan yaparsa çok daha fazla kazanır. Günlük ve saatlik işler bile var. Tamamen saçma ve boş konuşuyorsunuz. Tamam size göre Amerika'da zengin olmayam herkes berbat bir yaşama sahip. Daha fazla uzatmanın anlamı yok.

Tamam size göre Amerika'da zengin olmayam herkes berbat bir yaşama sahip. Daha fazla uzatmanın anlamı yok.
Aynen uzatmaya gerek yok.
Ben Türkiye ile asgari ücret yaşam kalitesini karşılaştırmıyorum bu konu da elbette Amerika da önde çünkü asgari ücretli bir insan kendine Türkiye'de bakamazken Amerika'da yaşama ihtimali var minimum düzeyde de olsa.
Amerika vasıfı olana güzel bir ülke kısacası zor değil anlamak. Mesleğiniz neydi bu arada tekrardan sorayım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı