Amerika'da aylık 2000 dolarla çalışmak vs Türkiye'de doktor olmak

Sizce Hangisi?

• Türkiye'de Doktor Olmak

Oy: 45 38,5%
  • Amerika'da Asgari Ücretle Çalışmak

Oy: 72 61,5%

• Oy verenlerin toplamı
    117
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1k 2k para için yabancı ülkeye gitmem diyenler oraya gitme fırsatını bulsalar buraya dönmek istemezler buraya gelip ben ülkemi bırakıp gitmem oralara diyip edebiyat yapmayın bence
İnsan arkadaşlarını, mahallesini, dostlarını, akrabalarını, özler. Türkiye'de aldığı 6k paraya mutlu olamıyorsan sorun sende.
Zenginlik 222.000 yen'e çalışıpta elinizi cebinize attığınız zaman vaş la ben ne zenginim demek mi yoksa... Gerisini siz tamamlayın burda insanları gömemem.
Evet ben, sen olsam parayla aşk yaşadığım için her şeyin serbest olduğu Amerika'ya gider günümü gün ettiğimi sanırdım.

Kaldı ki büyük eyalette 2000 dolar almasının mümkünatı yok. New York'da 15 dolar veren yerler çok. E bir zahmet ikinci işte de çalışsın veya overtime yapsın. O zaman bakalım kim sizi tutabiliyor burada Araştırmadan etmeden yazıyorlar işte. Ama para biriktirmek için küçük şehirler tercih edilmeli.

Kaldı ki büyük eyalette 2000 dolar almasının mümkünatı yok. New York'da 15 dolar veren yerler çok. Araştırmadan etmeden yazıyorlar işte. Ama para biriktirmek için küçük şehirler tercih edilmeli.
Ek olarak cinsellik baskısı yok, yüksek gelir elde etsen mafyavari yönetim yok. Las Vegas gibi yerlerde var onda da geliri iyi olan geliri az olana yapabiliyor. Bizim ülkede adam 2000 tl alır belinde silah zippo çakmak gider restorandaki garsona artistlik yapar. Bu gibi tezatlıklarda gider öldürürler nargilecileri biter. Sırf bu yüzden bile gidilir.

Sağlık Ocağında göreve başladığınızda 9K ücret alıyorsunuz doktor olarak. Amerikaya gittim ki söylüyorum 2K dolar ile orada hiçbişey yapamazsınız. Orta sınıf bir ev kirası 1100-1200 $ iken almaya kalksanız en yaşanılabilir evler 60.000 $ den başlıyor. McDonalds kasiyerliği ile Türkiyede doktorluğu karşılaştırmayın. Sonra bisikletle gezmek zorunda kalırsınız Mustanga bineceğim derken. Tekrar söylüyorum; Amerika artık rüyalar ülkesi değil. Daha iyi yaşam şartları arıyorsanız rekabetçi Asya ülkeleri veya Avrupa daha iyi bir seçimdir.

Bana göre tartışmaya açık bir kıyaslama bile değil. Tabi ki Türkiye'de doktor olmak.

Ancak kazandığım para önemli değil bu işten nefret ediyorum diyorsan, amacın Türkiye dışına çıkıp başka hedefler peşinde koşmak ise o zaman durum kazanılan paranın kıyaslaması olmaktan çıkıyor.

Amerika'da doktor olmak vs Türkiye'de doktor olmak olsaydı belki daha iyi bir kıyaslama olurdu

Birde şu var. Burada doktor olan birisi orada doktorluk mesleğini devam ettiremiyor mu ? yada bazı sınavlardan geçip vs artık nasıl olacak ise orada da doktor olamıyor mu ki ?

Mesele şu:

2K dolarla zaten bir şey yapamazsınız. Ondan şüphe yok ama 2K dolar kazanan adam günde 8 saat çalışır, haftada 2 gün de izin günü olur. Yani buna ne kadar çalışmak deniyorsa artık.

Gerçekten para biriktirmek isteyen kişinin en fazla bir izin günü olur veya o gün de zor olmayan tek işi yapar. İki, hatta üç iş yapanlar var. Küçük bir şehre yerleş, harcayacak yer olmayacak ve biriktireceksin ama tek kötü yanı sıkıcı olacak. 2K doları katlarsınız böylece. 2 yıl çalışsan Türkiye'de kralsın

Work and Travel rekorlarına göz atın derim. 3 ayda 20.000 dolardan fazla kazananlar var, tabii bunlar rekor değerler. Harcamalar da dahil değil. Aylık 2000 ile zaten gitmeyin boşuna ama her fırsatı değerlendirip çalışırsanız durmak için neden yok.

Evet 82$. Amerika veya Avrupayı sevmiyorum Japon insanlarının oyuna olan saygısı ve sevgisi tam istediğim şey.

Japonların çok kapalı bir toplum olduğunu ve Japonca konuşsanız bile kendileri dışındakilerle pek iletişim kurmak istemedikleri doğru mu ? Bir yerde buna benzer bir şeyler duymuştum.

Beğenmeyen defolsun gitsin diyeceğim ama ondan da anlamıyor Amerika sevdalıları.
Her şeyi ayarla bir dakika bile durmam. Öyle gelmek istiyorum deyip, almıyorlar. Merak etme çoğu kişi zaten gitmek istiyor. Herkes gitmek için de fırsat kolluyor. Geçen sene ne kadar kişi yurt dışına kaçmış git bir bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…