Amerika'da aylık 2000 dolarla çalışmak vs Türkiye'de doktor olmak

Sizce Hangisi?

• Türkiye'de Doktor Olmak

Oy: 45 38,5%
  • Amerika'da Asgari Ücretle Çalışmak

Oy: 72 61,5%

• Oy verenlerin toplamı
    117
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amerika'da asgari ücretle çalışırım daha iyi. En azından her gün sağımda solumda Suri olmaz. Burda doktor olursan ödeyeceğin tonla vergi malum yerlere gidecek. Amerika'ya gidip sarı ördeğe vergi öderim daha iyi.

İki şart arasında Türkiye'de doktor olmak daha iyi bir seçenek. Amerika veya İngiltere gibi ülkelerde yaşayan ve aylık gelirini - giderini bildiğim arkadaşlarım var çünkü.

Teknolojiye biraz daha pahalıya ulaşacağınız doğrudur ancak her halükarda daha iyi bir yaşantınız olur. Tabi bu tercih, siyasi koşullar gözetilmeksizin yapılmış bir yorum. Kimi insana aylık 20.000TL de versen bazı sebeplerden ötürü Türkiye'de kalmayabilir.

Büyük ihtimalle asgari ücretle çalıştığın yerde Afganistan'lılar veya Hindistan'lılar olacak, çok da fark yok gibi

Ya şu konuda o kadar çok saçma yorum var ki bir de karşı tarafı cahillik ile suçluyor. Gülmemek elde değil. Doktor 7.000 maaş alıyor, hadi abartalım 10.000 olsun. 10.000 bile 2000$ yapmıyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz? Biri de sallamış bir kene için 1900$ istediler diye. Fakat kayıt yeri İstanbul. Eğer faturası orijinal hali ile duruyorsa buyur göster.

Orada ekonomi, refah düzeyi, özgürlük gibi şeyler açık ara en iyi. Orada beğenmediğiniz bir kasiyer bizim buradaki doktordan daha iyi yaşar. Bu kadar net. Orada asgari ücretli maaşın yarısı ile iPhone X alırken bir doktor maaşının iki katı vermek zorunda. Zaten arabaları falan kıyaslamıyorum ve diğer ürünleri, eşyaları.

Biri de gelmiş Almanya Türklere neler yaptığını biliyorsunuz demiş. Ne yapıyormuş? Asıl oradaki Türklerin çoğu Almanya'ya yapmadığı kalmadı. Fransa ile Türkiye futbol maçı sonrası Türkler Paris'e çıkıp Fransa'ya küfür ediyordu.

Yani Türkiye demenin hiçbir mantığı yok.

En iyi seçenek, Türkiyede doktor ol ve USML sınavına gir, git Amerikaya.
Ben Türkiyede çalışan bir doktor olarak Amerikada, aslında daha da çok Kanada ya da Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşamak isterdim. Hepsini gördüm ve tek kelime ile biz Türkiyede; "YAŞAMIYORUZ".

Güzel bir noktaya değindin, farklı bir bakış açısı. Doktor olmak için çabala bir ton para harca ama ABD'deki en aşağı maaş alanla hemen hemen aynı alım gücüne eriş. Bu da ülkemizin ekonomisin zayıflığını gösteriyor işte...

Florida’da asgari ücret ile geçinebilirim ama California’da asgari ücret ile yaşamak zor.

Türkiye'de doktorum. Doktor maaşları düşündüğünüz kadar az değil. Özellikle uzman doktor maaşları Türkiye ortalamasının çok çok daha üstünde. Ama ben bu günlere gelene kadar ne kadar çalıştım anlatamam.

Bu iki seçenek arasında vizyon farkı var. Amerika'da 2000 dolarla geçinmek sandığınız kadar kolay değil. 2000 doları TL'ye çevirmek gibi bir olaya kalkışmayın bile. Amerika'da 2000 dolarla yaşayan birinin mesleğini bilemem ancak ben hem doktor hem de bilim insanıyım. Aramızdaki en büyük fark bu. Vizyon önemli. Hayat sadece rahat yaşamaktan ibaret değil.

Peki bir doktor Nişantaşı'nda yaşayabilir mi merak ediyorum.
Evet.

Bir de anlamadıkları, hayatın boyunca 2000 dolarda kalmıyorsun. Benim mantığım şu 6 yıl Türkiye'de gelirsiz yaşayıp bir de 16 bin mezundan sonra KPSS ile devlete girip, zar zor nöbette 10 bin TL kazanıp enflasyondan geleceğim belirsiz yaşayacağıma, asgari maaş dolar alıp Amerika'da 4 yıl sonra mühendis olsam 5 bin dolar kazansam hangimiz daha iyi oluruz merak ediyorum. Ha bu arada tabii sınav daha zor orada isterseniz polis deyin ama daha çok üzülürsünüz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…