Amerika'da dil okuluna gitmek

leeperry42

Hectopat
Katılım
23 Kasım 2019
Mesajlar
55
Merhaba 2 yıldan beri aklımda hep Amerika'da dil okuluna gitmek var ve bunu gerçekleştirmek istiyorum. Sizce Amerika'da dil okuluna gitmek mantıklı mı ve fiyatları vs. neler? Kendim para biriktirip 2022 yazında gitmek istiyorum. Bu arada 18 yaşından küçüğüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
IEFT fuarını takip etmeni tavsiye ederim. Amerika'da dil okullarıyla ilgili hem bilgilendirici seminerler hem de katılanlara iyi indirimler uyguluyorlar. Geçen yıl konuştuğumda 2500$ fiyat vermişlerdi. Fakat yanlış hatırlamıyorsam bilet buna dahil değildi.
 
Dil okulu dediğin şey değişkendir. Muhtemelen 1-3 ay kalabilirsin. Exchange yaparsan 1 sene kalırsın ama çok pahalıya patlar o 1 sene sana. Maliyeti fazla. Eğer tamamen Amerikada okumayı planlıyorsan en az 65-75 bin doları gözden çıkart.
 
İyi bir şirket ile gitmek istiyorsan min. 45 - 50K aklından çıkar. Bu fiyat 1 aylık bu arada. Vize, harçlık ve sağlık sigortası gibi miktarlar ile seni aşacaktır. Ailen yardım etsin.
Aşırı abartmışsınız. Ortalama dil okulları 1000 dolar civarında, daha ucuzda bulabilirsin (Aylık fiyat).
 
Aile yanında kalma opsiyonu sunan bazı dil okullarında toplam ödeme 3 aylık ortalama 3500 dolar civarında. Yeme içmeniz ve oda aile tarafından karşılanıyor olsa da, cep harçlığı da gerekiyor. Günlük en az 20-30 dolar arasında bir miktara ihtiyacınız olacaktır. Ona göre hesabını siz yapın.

Dil okuluna bu kadar para harcamak yerine, durumunuz varsa eğer üniversite okumaya bakın. Yeterince çalışırsanız mezuniyet sonrası orada iş bulabilir ve kalıcı olabilirsiniz. Amacınızın bu olduğunu düşünüyorum.
 
Aşırı abartmışsınız. Ortalama dil okulları 1000 dolar civarında, daha ucuzda bulabilirsin (Aylık fiyat).
Dolari TL yapinca ne oluyor biliyor musun? Hatta bazi sirketler Dolar bile kullanmiyor. Ben guvendigim bir sirketten bir ortalama fiyat verdim. Sirketten sirkete degisir, kalite de degisiyor maalesef.
 
Merhabalar. Maddi konuda zorluk yaşayacaksanız bu durum biraz mantıksız olacaktır. Zira ödenecek ücretler ciddi anlamda çok cep yakar.
Kişisel görüşümce, oraya gidip de İngilizce öğrenemeyen birisi çok ayıp eder. O kadar paraya rağmen...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı