Amerika'ya gitmek vs üniversiteye gitmek

Morgan.jones

Hectopat
Makaleler
1
Arada çok kaldım 17 yaşındayım ve son 1 yıldır Amerika'ya gitmek için araştırma yapıyorum. Ya 2 yıllık Amerika'da kolay iş bulacağım bir bölüm okumak ve Amerika'daki şiketlere CV yollayıp Amerika'ya gitmek. Ya da greencard ile şans denemek. Ya da h2b vizesi ile Amerika'da vasıfsız iş bulma ve sponsor bulma. Ya da klasik üniversite okuyup leş maaş almak. Ne bölüm okursam okuyayım maaştan dolayı ve ekonomik klasik Türkiye hayatı için üniversite değmez gibi geliyor bana. Hiçbiri olmazsa Avrupa'ya acente yoluyla çalışmaya gitmek. Sanki üniversite okumayınca cahil kalacağım gibi geliyor. Temelimde yok. Çünkü lise 1'deyken 2 dönem korona vurdu 10 sınıfta ders olmadı. 11 de sınıf az olduğu için goy goylu geçti. Başkaların görüşleri önemli özellikle üniversite okuyan kişiler. İngilizcem var ticari zeka var hafiften yardım edecek uzaktan bir tanıdıkta var Amerika'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arada çok kaldım 17 yaşındayım ve son 1 yıldır Amerika'ya gitmek için araştırma yapıyorum. Ya 2 yıllık Amerika'da kolay iş bulacağım bir bölüm okumak ve Amerika'daki şiketlere CV yollayıp Amerika'ya gitmek. Ya da greencard ile şans denemek. Ya da h2b vizesi ile Amerika'da vasıfsız iş bulma ve sponsor bulma. Ya da klasik üniversite okuyup leş maaş almak. Ne bölüm okursam okuyayım maaştan dolayı ve ekonomik klasik Türkiye hayatı için üniversite değmez gibi geliyor bana. Hiçbiri olmazsa Avrupa'ya acente yoluyla çalışmaya gitmek. Sanki üniversite okumayınca cahil kalacağım gibi geliyor. Temelimde yok. Çünkü lise 1'deyken 2 dönem korona vurdu 10 sınıfta ders olmadı. 11 de sınıf az olduğu için goy goylu geçti. Başkaların görüşleri önemli özellikle üniversite okuyan kişiler. İngilizcem var ticari zeka var hafiften yardım edecek uzaktan bir tanıdıkta var Amerika'da.

Amerika'ya git ne okursan oku alacağın maaş aynı.

Dostum üniversiteyi Amerika'da okuyabilirsin olmazsa ikisinden biriyse tabii ki Amerika.

Üniversite okuyun. Kimse eğitimsiz eleman alayım da ülkeme gelsin demiyor.
Çünkü lise 1'deyken 2 dönem korona vurdu, 10. sınıfta ders olmadı. 11 de sınıf az olduğu için goygoylu geçti.
Bahane üretmeyin, çalışın.
İngilizcem var, ticari zeka var, hafiften yardım edecek uzaktan bir tanıdık da var Amerika'da.
Hiçbir şey ifade etmiyor.
İşin kısası şu ki çalışmadan bir yere varamazsınız. Kolay yol arıyorsunuz, yok.

Üniversite okumadan Amerika'da ne yapmayı düşünüyorsun, sürünmeyi mi? Siz Amerika'yı cennet sanıyorsunuz sanırım; Amerika, okumamış kişiler için de bir cehennemdir.

Üniversite okumadan Amerika'da ne yapmayı düşünüyorsun, sürünmeyi mi? Siz Amerika'yı cennet sanıyorsunuz sanırım; Amerika, okumamış kişiler için de bir cehennemdir.

Türkiye'de okuyan sürünmüyor mu? Ayrıca Amerika birçok dalda çalışmak için üniversite gerekliliği yok. Mesela yazılımcı olmak için kurs verenler var. Maaşları da hayli yüksek. Dediğin şey Avrupa için geçerli olabilir. Bence sen yurt dışında hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Ben bu yaşımda her gün Amerika ile ilgili araştırma yapıyorum

Üniversite okuyun. Kimse eğitimsiz eleman alayım da ülkeme gelsin demiyor.

Bahane üretmeyin, çalışın.

Hiçbir şey ifade etmiyor.
İşin kısası şu ki çalışmadan bir yere varamazsınız. Kolay yol arıyorsunuz, yok.
Hocam ben kolay yol aramıyorumki

Türkiye'de okuyan sürünmüyor mu? Ayrıca Amerika birçok dalda çalışmak için üniversite gerekliliği yok. Mesela yazılımcı olmak için kurs verenler var. Maaşları da hayli yüksek. Dediğin şey Avrupa için geçerli olabilir. Bence sen yurt dışında hakkında hiçbir şey bilmiyorsun. Ben bu yaşımda her gün Amerika ile ilgili araştırma yapıyorum.

Hocam ben kolay yol aramıyorum ki.

Amerika'da bedava üniversite okuma yolları arayın Amerika'ya üniversite okumadan gidersen yine Türkiye'den iyi şartlarda olursun ama Amerika'da üniversite okursan hele mühendislik gibi lüks hayatın olur.

Ayrıca Amerika birçok dalda çalışmak için üniversite gerekliliği yok. Mesela yazılımcı olmak için kurs verenler var. Maaşları da hayli yüksek.
Hayal.

Söyleyeceklerim biraz sert gelecek belki ama biraz gerçekçi düşünün. ABD'ye gitmek, yerleşmek isteyen tonla insan var ve doktora sahibi olanlar, işlerinde çok yükselmiş olanlar bile zorlanıyor bu süreçte. Neden ülkesinde iki yıllık bölüm okuyacak bir yabancı alsın, hatta neden ülkesinde lise mezunu birisini alsın? Ya da bir şirket neden üniversite dahi okumamış birisine sponsor olma zorluğuna girsin, aynı işi yapacak bir sürü Amerikan vatandaşı varken bunun için tonla para harcasın? Üzücü ama durum bu şekilde.

Ben bu yaşımda her gün Amerika ile ilgili araştırma yapıyorum.
Hayal satıyorlar size. Yanlış yapıyorsunuz araştırmanızı, inanmak istediklerinize inanıyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı