Amerika'ya work and travel ile gitmek

OGlock

Centipat
Katılım
3 Haziran 2022
Mesajlar
18
Merhaba, öncelikle şu an lise 11'e gidiyorum. Seneye son üniversitede Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum. Şu an okuduğum bölüm sağlık ve hemşireliği okuyorum, üniversite 1.sınıfta gidebilir miyim wat (work and travel) süresi 4 ay imiş sonrasında vizenin süresi doluyor fakat ben temelli orada kalmak istiyorum. Onun için hangi vizelere başvurabilirim? Green Card olayı şans işi işimi de şansa bırakmak istemiyorum. Evlenme olayları içinde daha erken zaten cevaplarınızı bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversite 1. sınıfta gitmene bir engel yok (hazırlık sınıfında dahi başvuran arkadaşım vardı ve gidebildi). Orada kalma olayı ise şu anda eskiye nazaran daha sıkı politikaları var ama çalışarak elde ettiğin parayla orada eğitim süreni uzatarak ve daha sonrasında bir işveren tarafından kabul görüp çalışma vizesi vs. başvurarak devam edebilme ihtimalin var. Tabii bunları yazması kolay, uygulaması zahmetli ve yıllar alan bir süreç.
 
Arkadaşlar Amerika'da olan bir abiye danıştım @Chomusuke dediğin gibi eğitim süremi uzatarak kalabiliyormuşum watdan dil okuluna gidersem açıklanması neredeyse 1 2 seneyi alıyormuş bu sayede yasal olarak kalabiliyormuşum kurstan onay alınca 10 seneye kadar kalabilirmişim (yapanlar varmış ) 10 seneye kadar zaten büyük ihtimalle vatandaşlık oturma izni alırım okurken çalışamazsın diyenler olabilir onun içinde ssn denen bir kart var buradaki kimlik işi görüyor çalışma izni gibi bir şey wat ile gidersen bunu alabiliyoorsun yani bu kart ile okurkende çalışmak mümkün aklımdaki soru şu üniversite 1 de bile gidebilir miyim 1 sene kadar konuyu hortlatalım :q
 
Hazırlık dahil her sınıfta gidilebilir. Haziran gibi gidilip Ekim gibi de dönülüyor. Patron veya şirketinle konuşup bir iki ay daha uzatabiliyorsun sürecini. Dediğin kadar uzatılabildiğini duymadım. WaT sonrası kalmak istiyorsan bir okula başvurup yıllık harçlarını ödersen kalırsın herhalde.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı