AMOLED ekran ve ekran yanığı

Üretci firmalar eskisi gibi değil Samsung bile OLED yanıklarını kullanıcı hatası diyip geri gönderebiliyor kaç defa başımıza geldi. Ayrıca telefonları 2 yıl kullanmak için almıyorız 25. ay başınıza gelince ekran parası vermek hiç hoş değil.
Genpa garantisi iyidir 5 günlük Redmi Note 8 Pro'da ekranda sorun çıktı, iade aldılar 3 günde.

Kafam karıştı. Ekran yanığı garanti kapsamına giriyor mu?

Sürekli en son parlaklıkta kullanmazsanız, çok üzün sürelerce oyun oynamazsanız hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Amoled yanığı telefonun sürekli en yüksek parlaklıkta kullanılmasıyla, uzun sürelerce telefonu yorup ısınmasını sağlayan oyunlar oynayıp sıcaklığa aldırmadan oynamaya devam edilmesiyle oluşur.

Normal bir kullanıcıda Amoled yanığı olmaz, hiç korkmanıza gerek yok. Otomatik parlaklıkta kullanın, çok uzun sürelerce Pubg gibi telefonunuzun ısınmasını sağlayacak oyunlar oynamayın hiçbir şey olmaz.

Amoled yanığı bir kullanıcı hatasıdır. Standart bir kullanıcıda neredeyse hiç yaşanmaz. Telefonunda Amoled yanığı oluşan kullanıcı telefonuna eziyet ediyordur, o yüzden servisler garanti kapsamında kabul etmeyebiliyorlar.

AMOLED ekran yanığı marka model fark etmeksizin tüm OLED panele sahip cihazlarda olan birşey, OLED yanığı aynı görselin sürekli ekranda kalması sonucu meydana gelen birşey hareketsiz düzende hep aynı oyunu oynarsanız veya aynı görsel ekranda kalırsa uzun süre ekranın o kısmında o görselin gölgesi kalıyor. Kendi telefonlarımın başına gelmedi falat babama samsung tab s almıştım okey oynaması için bir süre sonra hangi uygulamaya veya menüye girersen gir ekranda ıstaka gözüküyordu oyüzden LCD ekran tercih edebilirsiniz , yeni nesil LCD ekranlar en az OLED ekranlar kadar canlı. Sizin bütçenize en yakın cihaz redmi note 8.
Ahahaha çok iyi örnek bizzat yaşadım bende bu sorunu. Arkada 4 tane ıstakayı net bir şekilde seçebiliyordum.

Burada hata sizde garantisi varken neden
garantiye göndermediniz telefonu?
Rahatsız edici değildi o zaman sonradan okuduğum da zaten kullanıcı hatası deyip ekran değişimi yapmadığını öğrendim samsung servisinin, s7 edge ekranı çok pahalı komik bahanelerle kullanıcıya bahane bulmuşlar bi arkadaşda ekranda whatsapp simgesi yanık hale gelmiş servis whatsapp kurduğu ve uzun süre ekranda kaldığı için garanti dışı demiş, böyle bi servise versen ne vermesen ne.

Sürekli en son parlaklıkta kullanmazsanız, çok üzün sürelerce oyun oynamazsanız hiçbir şey olmaz merak etmeyin. Amoled yanığı telefonun sürekli en yüksek parlaklıkta kullanılmasıyla, uzun sürelerce telefonu yorup ısınmasını sağlayan oyunlar oynayıp sıcaklığa aldırmadan oynamaya devam edilmesiyle oluşur.

Normal bir kullanıcıda Amoled yanığı olmaz, hiç korkmanıza gerek yok. Otomatik parlaklıkta kullanın, çok uzun sürelerce Pubg gibi telefonunuzun ısınmasını sağlayacak oyunlar oynamayın hiçbir şey olmaz.

Amoled yanığı bir kullanıcı hatasıdır. Standart bir kullanıcıda neredeyse hiç yaşanmaz. Telefonunda Amoled yanığı oluşan kullanıcı telefonuna eziyet ediyordur, o yüzden servisler garanti kapsamında kabul etmeyebiliyorlar.
S7 Edge kullanıyorum, otomatik parlaklıkta kullanmama rağmen ekranda izler oluştu. Daha sonra kırıldığı için servise gönderdim yenilendi tekrar geldi, bu sefer daha öncesinden tecrübeli olduğum için daha dikkatli kullandım ama birkaç ayın sonunda yine yanıklar oluşmaya başladı. Nasıl bir kullanıcı hatası olabilir ki bu?

Sürekli en son parlaklıkta kullanmazsanız, çok üzün sürelerce oyun oynamazsanız hiçbir şey olmaz merak etmeyin. AMOLED yanığı telefonun sürekli en yüksek parlaklıkta kullanılmasıyla, uzun sürelerce telefonu yorup ısınmasını sağlayan oyunlar oynayıp sıcaklığa aldırmadan oynamaya devam edilmesiyle oluşur.

Normal bir kullanıcıda AMOLED yanığı olmaz, hiç korkmanıza gerek yok. Otomatik parlaklıkta kullanın, çok uzun sürelerce PUBG gibi telefonunuzun ısınmasını sağlayacak oyunlar oynamayın hiçbir şey olmaz.

AMOLED yanığı bir kullanıcı hatasıdır. Standart bir kullanıcıda neredeyse hiç yaşanmaz. Telefonunda AMOLED yanığı oluşan kullanıcı telefonuna eziyet ediyordur, o yüzden servisler garanti kapsamında kabul etmeyebiliyorlar.

Alakası yok. Normal bir kullanıcıyım tiktoğu indirip 20 dk kullandım + işareti oluştu ekranda. Yazılımsal değil. Yanlış bilgi vermeyin. Renkler menkler umurumda değil bundan sonra oled/amoled ekranın önünden geçmem. Aynısı samsungdada oldu şu an Realme kullanıyorum onda da aynı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı