Ana modeme 2. modemi kablo ile bağlama

kalimaki

Kilopat
Katılım
25 Ağustos 2016
Mesajlar
488
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hepinize iyi sosyaller. Sorunum şu ki ana modemimiz evin 3. katında duruyor. Ben 1.katta kalıyorum.
Amacım ana modemden kablo indirip 2.modeme bağlamak. Ve 2. modem sayesinde 1. katta hem kablolu hem de kablosuz olarak internet erişimi sağlamak. Fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. 16MB ADSL kullanıcısıyım.Desteğinizi bekliyorum.
  • Ana modem; TP-Link TD-W9970 v3
  • 2. modem; INCA IM-300NX
Kablo olarak CAT 6 kablo düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Modemin kılavuzunda hiçbir şey yazmıyor, INCA modemde Ethernet Wan özelliği varsa kablo ile gelen interneti Wi-Fi olarak dağıtabilirsin.
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Az önce kısa ethernet kablosu ile denedim. 2. modemde DSL yanmadı. Hangi kablo ile bağlamam gerekiyor. Ve 2. modem arayüzünde ayar yapmama gerek var mı?
 
Merhaba dsl ışığı zaten yanmayacak. 2.modeminizin ayarlarından dhcpyi devre dışı bırakırıp varsa wan girişine yoksa lan girisine kablo takmanız yeterlidir.
 
Fakat 192.168.1.1 yazdığım zaman 1. modemin TP-LİNK arayüz girişine atıyor. Direkten gelen kabloyu önce 2. modeme bağlayıp ayar yaptıktan sonra mı eski heline getirmeliyim?
 
İkinci modemden dhpcyi kapatin. Kapattıktan sonra 2.modem 1.modemden ip alicak o yüzden onun arayüzü gelicek yani önce ayarları halledip sonradan modemden modeme kablo takın. 1.modemle işiniz yok 2.modemi pcye bağlayın öyle ayar yapın
İkinci modemden dhpcyi kapatin. Kapattıktan sonra 2.modem 1.modemden ip alicak o yüzden onun arayüzü gelicek yani önce ayarları halledip sonradan modemden modeme kablo takın. 1.modemle işiniz yok 2.modemi pcye bağlayın öyle ayar yapın.
Halledebildiniz mi bir sorun var mi?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı