Anadolu ile meslek lisesi farkı nedir?

Üniversite kazanmak ekstra çaba. İdare eder bir üniversite kazanmak imkansız. Meslek derslerinden yüksek alacak ki OBP yüksek gelecek, YKS sonucunu baltalamayacak. Hem bunu başarıp hem ilk 50 bine giremez.
Reis bu iş istek işi. Bilmem ne dağında çobanlık yapan eleman 1. oluyor sınavda. Çok çalışırsa ve istekte varsa her türlü kazanır. Ama istek veya motivasyonu yoksa kendine hayrı isterse fen lisesinde okusun dershaneye de gitsin.

Zamanında Anadolu'dan mezun olduk bir halta yaramadı meslekte okuyan arkadaşlarım Avrupa'da eğitim aldılar üstüne devlet para verdi staja gittiler çalıştılar bizde sap gibi üniversite sınavına asıldık mezuna kaldık elde kaldı 0 keşke diyorum meslek okusaydım üniversite sınavında bile meslek girişlilere daha fazla avantaj sağlanıyor.

Hocam gereksiz yere niye bu kadar atarlandınız anlamadım. Herkesin kendi bölümü kendine. Kimin ne olacağı belli olmuyor. Kendinizce küçümsediğiniz üniversiteden çıkan makine mühendisi tanıdığımın ayda kazandığını ömrünüz boyu göremeyebilirsiniz. Böyle genelleyerek konuşmanız saçma. Belli yaşınız küçük biraz heyecan arıyorsunuz fakat bunu daha mantık çerçevesinde yapmanızı öneririm.

Zamanında Anadolu'dan mezun olduk bir halta yaramadı meslekte okuyan arkadaşlarım Avrupa'da eğitim aldılar üstüne devlet para verdi staja gittiler çalıştılar bizde sap gibi üniversite sınavına asıldık mezuna kaldık elde kaldı 0 keşke diyorum meslek okusaydım üniversite sınavında bile meslek girişlilere daha fazla avantaj sağlanıyor.
Öyle çok insan var hemde PC, makine veya teknik, yazılım ile alakalı ilgileniyorsa yurt dışında çok iyi eğitim alıyorlar. Orası Avrupa mesleğin üzerine gitmeleri gayet güzel. Bizim ülke anca meslek liselerine keko doluştursun.

Kaliteli bir meslek lisesi hiç görmedim. (devlet)
Olabilir çoğu öyle. Ama bazılarında da rezalet bir durum yok. Şahsen benim mezun olduğum lisede eğitim normal düzeyde. Birazda öğrencinin kendi sorumluluğunda. Onun dışında güzel ve keyifli bir okuldu.

Arkadaşlar OBP ile girmek istiyorum OBP 84,5 gibi bir şey az daha yükseltirsem Esenler'de bütün okulllara gidebiliyorum sizce meslek lisesine mi gitmeliyim Anadolu mu ikisinin farkı nedir?
Eşşek gibi ders çalışırım dersen anadoluya git yksde iyi bir üni kazan rahat edersin. Mesleğe gidersen eğer o kadar da yoğun çalışmana gerek olmaz, iş her türlü bulursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı