Silverhand2077
Hectopat
Daha fazla
18 yasina girdim okul gercekten cok kotu mezun oliyim diye bekliyorum eve gitmek icin yer ariyorum vallahi discordtaki panelci serseriler daha mantikli ve kulturlu insanlar : (2 ay Anadolu, 3 yil meslek lisesinde okumus biri olarak; eger sosyal hayatina onem veren, universite okuyacak ve duzgun biri olmak istiyorsan Anadolu'ya git. Eger meslegimi hemen elime alayim, bir dukkan acayim gecinirim diyorsan meslek. Ancak meslek dersleri oyle kolay degil ve ogretmenler sana essek muamelesi yapıyor (onlar da hakli cunku meslek liseleri serseri dolu).
Önce ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Üniversite niyetiniz var mı? Üniversite okuyacaksınız ne gibi bir meslek seçeceksiniz?Arkadaşlar OBP ile girmek istiyorum OBP 84,5 gibi bir şey az daha yükseltirsem Esenler'de bütün okulllara gidebiliyorum sizce meslek lisesine mi gitmeliyim Anadolu mu ikisinin farkı nedir?
Hocam 12 sayısalcı olanlara matematik dersi bile verilmiyor o yüzden çok zor üniversite.
Kaliteli bir meslek lisesi hiç görmedim. (devlet)
Ben meslek lisesinden geliyorum 3 yıl meslek dersleri gördük 4.yıl full üniversite hazırlık yaptık 9 saat matematik vardı her meslek lisesi aynı değil gidecekse teknik olan ve sınavla girilene girsin, meslek lisesini tavsiye ederim çok özgür oluyorsunuz okulun yarısı sınavsız geliyor ve hocalar onları pek takmıyor ama üni hazılık yapıyorsan sadece senin için çalışan bi okul dolusu özel hocan oluyor.Hocam 12 sayısalcı olanlara matematik dersi bile verilmiyor o yüzden çok zor üniversite.
Hocam arkadaş Esenlerde oturuyormuş, oranın okulları nasıl bilmiyorum ama İzmir'de bildiğim 4 5 meslek lisesi arasında 1 meslek lisesi dışında diğer mesleklerde 12 matematik dersi yok ona dayanarak söyledim. Dediğiniz gibi bende meslek lisesini tavsiye ederim, hocalar sizi çok takmasa da hemen yukarınızda ki arkadaşın söylediği gibi sadece düzgün çalışırsanız 1. olmak gayet kolay. Kısacası meslekte meslek öğrenip geleceğinizi kolaylaştırırsınız, anadolu okuyarak üniversite için affedersiniz köpek gibi milleti geçmeğe çalışırsınız.Ben meslek lisesinden geliyorum 3 yıl meslek dersleri gördük 4.yıl full üniversite hazırlık yaptık 9 saat matematik vardı her meslek lisesi aynı değil gidecekse teknik olan ve sınavla girilene girsin, meslek lisesini tavsiye ederim çok özgür oluyorsunuz okulun yarısı sınavsız geliyor ve hocalar onları pek takmıyor ama üni hazılık yapıyorsan sadece senin için çalışan bi okul dolusu özel hocan oluyor.
Herkes farklı telden çalmış, iyi bir lise sonrasında da ilk 10da ki bir üniversitede eğitim almış şu anda da Anadolu'da adı duyulmamış bir üniversitede farkli bir bolum okuyan birisi olarak hepsinin aynı olduğunu söyleyebilirim sana, asıl önemli olan bilgiye maruz kalmak ki senin hedefin bilişimse üniversiteye gidene kadar ufak ufak aşina olup asıl eğitimini ve odagini üniversiteye saklamanı ve iyi bir anadolu lisesi ile sonrasında iyi bir üniversiteye gitmeni öneririm. Lisede de üniversitede de akıttığın ter kadar öğreneceksin, iyi bir üniversite kaliteli arkadaştan öte değil. olurda sıralaman istediğin gibi gelmezse de sıkma canını işin ucu aynı yere çıkıyor. Meslek lisesinde daha erken bilişim öğrenirim diye düşünme kimsede sihirli hap yok o bilgileri hazmetmek yine senin elinde ama universite öncesi temel bilimlerden bilgin olmazsa yerlesmekte sonrasında da ilk sınıf derslerinde zorlanirsin. Anadolu lisesine gidip sosyalleşip hayatın tadını çıkart somurtkan olma. Üniversitede hayal edemediğin kadar kendini geliştireceğin ya da serserilik yapacağın boş zamanın olacak ki geleceğine asıl yatırım o zamanlarda başlıyor.Arkadaşlar OBP ile girmek istiyorum OBP 84,5 gibi bir şey az daha yükseltirsem Esenler'de bütün okulllara gidebiliyorum sizce meslek lisesine mi gitmeliyim Anadolu mu ikisinin farkı nedir?