Anadolu imam hatip fen lisesi vs Anadolu lisesi

Teşekkürler. Son kez çevremdekilere sorayım kararımı açıklayacağım.

Sonuç nakil oldum.
Şu an bende aynı sorunu yaşıyorum 2023'te LGS'ye girdim 1.37 yüzdeliğe girdim ve enayi gibi Fen lisesi tercih etmek yerine Anadolu imam hatip lisesini tercih ettim çünkü imam hatip lisesinin üniversite yerleştirmesi falan fen lisesi ayarındaydı daha başarılı gibi duruyordu. Ama şu an çok pişmanım imajım kötü duruyor herkes niye orayı tercih ettin diyorlar ve haklılar. Şimdi nakil alsam hazırlık okuduğum için benden 1 yaş küçüklerle okuyacağım ve illaki orda ortam kurmuşlardır dışlanırım burda devam etsem çok stresli olacağım ne yapacağım bilmiyorum. Keşke direkt fen lisesine gitseydim. Okul kötü olduğu için demiyorum ama İmam Hatip illaki obp'yi düşürüyor ve insanlar bı garipsiyor bu kadar puan yapıp niye imam hatipi tercih ettin diye. Bende bilmiyorum nakil alsam mı hala karar veremiyorum.

Şu an bende aynı sorunu yaşıyorum 2023'te LGS'ye girdim 1.37 yüzdeliğe girdim ve enayi gibi fen lisesi tercih etmek yerine Anadolu imam hatip lisesini tercih ettim çünkü imam hatip lisesinin üniversite yerleştirmesi falan fen lisesi ayarındaydı daha başarılı gibi duruyordu. Ama şu an çok pişmanım imajım kötü duruyor herkes niye orayı tercih ettin diyorlar ve haklılar. Şimdi nakil alsam hazırlık okuduğum için benden 1 yaş küçüklerle okuyacağım ve illaki orada ortam kurmuşlardır dışlanırım burada devam etsem çok stresli olacağım ne yapacağım bilmiyorum. Keşke direkt fen lisesine gitseydim. Okul kötü olduğu için demiyorum ama imam hatip illaki OBP'yi düşürüyor ve insanlar bir garipsiyor bu kadar puan yapıp niye imam hatipi tercih ettin diye. Bende bilmiyorum nakil alsam mı hala karar veremiyorum.

Eğer derslerinin daha iyi olacağını düşünüyorsan gitmeni tavsiye ederim fakat hazırlık okuman biraz sıkıntılı. Fakat şu pencereden bakman lazım ileride arkadaşlarının sadece birkaçı ile konuşacaksın. Ben ortaokul arkadaşlarım ile asla ayrılamam diye düşünüyordum ama 2 ayda unuttum. Ne arayıp sorduğum var ne de beni arayan soran. 1 yaştan da sıkıntı olmaz dert etme.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı