Anadolu liselerinde bölüm seçimi

Aldtheoth

Femtopat
Katılım
16 Ocak 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorumu okuyan herkese merhaba. Şu an lise 1. sınıfım. Merak ettiğim konu ise başlıktan gördüğünüz gibi Anadolu liselerin de bölüm seçimi kaçıncı sınıfta yapılacak ve hangi bölümler var? Bilgisi olan kafa karışıklığımı giderirse çok sevinirim.
 
10.sınıfın 2. döneminde veya ilk dönem sonunda alan seçimi yapacaksın.
Sözel , eşit ağırlık, dil , sayısal bölümler olur.
Bu bölümler okuldan okula değişir ve öğrenci talebine göre açılır veya açılmaz.
Mesela A lisesinde okuyorsun diyelim ve eski yıllarda dil sınıfı açılmamış ama sizin 10.sınıf olduğunuz dönemde talep artarsa dil açılabilir yani talebe bağlı derken bunu demek istiyorum.
Sevdiğin ve yetenekli olduğunu düşündüğün derslerin olduğu alana git .
9.sınıfta şimdi uzaktansın ve tam kavrayamayabilirsin. Bu seneyi kendine bir analiz et derim seneye için.
 
10.sınıfın 2. döneminde veya ilk dönem sonunda alan seçimi yapacaksın.
Sözel, eşit ağırlık, dil, sayısal bölümler olur.
Bu bölümler okuldan okula değişir ve öğrenci talebine göre açılır veya açılmaz.
Mesela a lisesinde okuyorsun diyelim ve eski yıllarda dil sınıfı açılmamış ama sizin 10.sınıf olduğunuz dönemde talep artarsa dil açılabilir yani talebe bağlı derken bunu demek istiyorum.
Sevdiğin ve yetenekli olduğunu düşündüğün derslerin olduğu alana git.
9.sınıfta şimdi uzaktansın ve tam kavrayamayabilirsin. Bu seneyi kendine bir analiz et derim seneye için.

Merhaba cevabınız için teşekkürler. Size bir sorum daha olacaktı. Dil bölümüne ilgim araştırdıkça daha çok arttı. Sorum ise mesela benim şahsen ingilizcem gayet iyidir şu an hocanın derste anlattıklarını kafamdan yapabiliyorum mesela şuraya şunun gelebileceğini anlıyorum. Ama tabii ki çok da iyi bir ingilizcem yok. Dil bölümü seçsem problem yaşar mıyım ve sadece İngilizce mi göreceğim? Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba cevabınız için teşekkürler. Size bir sorum daha olacaktı. Dil bölümüne ilgim araştırdıkça daha çok arttı. Sorum ise mesela benim şahsen İngilizcem gayet iyidir şu an hocanın derste anlattıklarını kafamdan yapabiliyorum mesela şuraya şunun gelebileceğini anlıyorum. Ama tabii ki çok da iyi bir İngilizcem yok. Dil bölümü seçsem problem yaşar mıyım ve sadece İngilizce mi göreceğim? Sorumu cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Ben sayısalcıydım ama şunu söyleyeyim dil seçersen sadece İngilizce görmezsin.
Almanca, Rusça, Çince falan da eklenebilir benim okulda örneğin Almanca ve Rusça da vardı yanında.
 
Dil bölümündeyim. Konular acayip karmaşık ve sağlam altyapı, çalışma, tekrar ve soru çözme vesaire gerektiriyor. Bölüm öncesi sınavlardan 90 aşağı not almayacak düzeydeysen anca gir bir dil bölümüne. Yoksa içinden geçer hoca. Grammer'den bahsediyorum tabii ki. Vocabulary ve Reading vesaire orta düzey konular.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı