Anadolu lisesi çıkışlı olup AÖF kimya teknolojisi okuyup DGS ile boun kimya mühendisliğine girmek

Booh of Wooh

Hectopat
Merhaba. Anadolu lisesi çıkışlıyım ve üniversite sınavına hazırlanıyorum. Hedefim iyi bir üniversitede örgün 4 yıllık sevdiğim programlardan birini kazanmak ama kimya mühendisliğine de ilgim var. Bu sene kısmet olursa örgün 4 yıllık lisansla birlikte AÖF kimya teknolojisi okumayı düşünüyorum. İnternette DGS'den 500 sıralama ile Boğaziçi kimya mühendisliği, 600-700 sıralama ile de ODTÜ ve İTÜ kimya mühendisliğine girilebildiğini fark ettim. Kimya teknolojisi bölümünde DGS'ye girecek rakip sayısı az gibi gözüküyor. Örneğin adalet MYO'da 500 sıralama ile 50% burslu pek bilinmeyen bir okulun hukuk fakültesi gelirken bu bölümde Boğaziçi ve ODTÜ kimya mühendisliği gelebiliyor.

AÖF veya uzaktan kimya teknolojisi bölümü hakkında bilginiz var mı? Bölümün önü açık mı ve ortalama kasmak kolay mı? Dersler nasıl işleniyor? Bir de AÖF veya uzaktan kimya teknolojisi bölümünü mü yoksa rafineri ve petrokimya teknolojisi bölümünü mü önerirsiniz?

Güncelleme: 2 yıllık Kimya Teknolojisi bölümü Açık Öğretim, ve Uzaktan Öğretim olarak mevcut değil.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı