Anadolu lisesi mi meslek lisesi mi daha iyi?

Vallahi bizim okulda bir sınav soruyorlar sınıftaki herkes 30 40 alıyor okul 91 OBP ile alıyor ben en azından teşekkür aldım da üniversiteye girerken çok geriye atar.
Sınav sorularınız ve konularınız zor değil, eskiden kalma temeliniz eksik. Bu sözüm size yönelik değil, son 2019-2023 arasında uzaktan öğrenci olan kesime. Tv karşısında, youtube üzerinde, zoom üzerinde öylesine ders görüp, saçma sapan sorularla mezun oldu maalesef bu jenerasyon çeşitli okullardan, kademelerden.
Aradaki farkı kapatmak için öğrenmeye, anlamaya yönelik ilave ders çalışmanız lazım.

Vallahi bizim okulda bir sınav soruyorlar sınıftaki herkes 30 40 alıyor okul 91 OBP ile alıyor ben en azından teşekkür aldım da üniversiteye girerken çok geriye atar.

Şu an okuduğum Anadolu lisesine 93 OBP ile girmiştim emin olun dersler öyle zor değil 2-3 günde bir kitapları kurcalayın sınav akşamı da çalışın geçer nottan aşağı kalmazsınız. Tabii ki düşük aldığınız dersler olabilir bu normal.

Üniversite sınavında da OBP etkisi tamamıyla size bağlı hocam siz eğer YKS'ye iyi çalışır sınavda başarı gösterirseniz düşük OBP anca o zaman size dert olur. Ek olarak az buçuk düzenli bir çalışma ile hem OBP sorununu hem de YKS zamanı yükünüzü azaltabilirsiniz bu da çok kolay.

Sınav sorularınız ve konularınız zor değil, eskiden kalma temeliniz eksik. Bu sözüm size yönelik değil, son 2019-2023 arasında uzaktan öğrenci olan kesime. TV karşısında, YouTube üzerinde, Zoom üzerinde öylesine ders görüp, saçma sapan sorularla mezun oldu maalesef bu jenerasyon çeşitli okullardan, kademelerden.
Aradaki farkı kapatmak için öğrenmeye, anlamaya yönelik ilave ders çalışmanız lazım.

Nasıl kendime temel oluşturabilirim evet canlı derslerde arkadan Valorant oynuyordum sadece.

Nasıl kendime temel oluşturabilirim evet canlı derslerde arkadan Valorant oynuyordum sadece.
İşte bundan bahsediyorum ben de :)
Ben açıkta kalan derslerimde oturup sıfırdan ders çalışıyordum. Örnek olarak;
Fizik çalışacaksam çok detaylı bir konu anlatımı kitap alıyordum. Orada konu anlatımını bitirdikten sonra ilgili testleri çözerdim. Her ünite için 200-300 soru olurdu bu genelde. Testlerde yanlış yaptığım konularda geri döner tekrar ilgili konuları çalışırdım.
Kısaca; okumanız, okuduğunuzu anlamanız, testlerde yorumlamayı öğrenmeniz ve eksiklerinizi tamamlamak için geri dönüp tekrar çalışmanız lazım.

Elektrik, bilgisayar vb. okuyacaksan kesinlikle mesleğe git. Ama üniversite okuman biraz daha zor olur daha çok ter dökmen gerekir. Ama meslekte okuyup üniversite kazanırsan güzel bir cv elde edersin.

Matematik ve Türkçe dışında çok bir temele ihtiyacınız yok. Matematikte temel kavramlar, 4 işlem bilmeniz yeterli olur maksimum 2 haftanızı alacak konular. Türkçede ise eksik olduğunuzu düşündüğüz konuların üstünden geçin yetecektir. Fen dersleri içinde zor konuları hariç temelini bilin yeterli olacaktır.

Ben 9. sınıfın 3. haftası meslekten Anadolu'ya geçtim ama oradan arkadaşlarım sınavların çok kolay olduğunu ve yaptıklarını söylemişti Anadolu lisesinde de çok zor o yüzden de teşekkür almak bile efsanevi bir şey meslek lisesine gitsem atp yani LGS ile gireceğim 300 puan ile alıyor makine bölümü sırf OBP için tekrardan meslek lisesine geçmeye değer mi sizce?
gelecekte ne olmak istediğine bağlı

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı