Anadolu lisesi vs meslek lisesi

enesgoksu

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 8. sınıfım, bir Anadolu lisesine gidip polislik veya hemşirelik mi okumalıyım yoksa MESEM veya mesleki okullara mı gitmeliyim bu dönemde? Ne yapmalıyım.

Bence ortam açısından söyleyem ben sana Anadolu okumanı tavsiye ederim eğitim anlamındada tavsiye ederim ve kendine polislik veya hemşirelik gibi bir sınır koyma farklı bir türede yönelebilirsin belki.

Ortam ve eğitim bakımından genel anlamda Anadolu Liseleri daha iyi. Eğer ki ilerde yapacağın mesleğe bağlı olarak erkenden eğitim almak istiyorsan mesleğe git. Eğer İstanbul'da isen ve derslerin de iyi ise İTÜ Meslek Lisesi var. Ona gidebilirsin.

Eğer bu ülkede Anadolu lisesi okuyup üniverste'ye gittikten sonra BİM de çalışmak istiyorsan Anadolu'ya git eğer meslek lisesine gidersen işin olur Amerika'da yaşarsın. Ama MESEM'e gitme. Meslek lisesi olur.

Bence ortam açısından söyleyem ben sana Anadolu okumanı tavsiye ederim eğitim anlamındada tavsiye ederim ve kendine polislik veya hemşirelik gibi bir sınır koyma farklı bir türede yönelebilirsin belki.

Lisede ders mi önemli ortam mı? Gecelere akmayacaklar ki.

Meslek lisesinin şöyle bir eksik yanı var ki 12. sınıfta üniversiteye hazırlanamayacağınızdan, eğer öyle bir hayaliniz varsa, stajdan dolayı zamanın olmayacağıdan dolayı 9. 10. 11. sınıfta buna, hazırlanmak daha mantıklı olur. Bunu Anadolu Lisesi'nde de yapabilirsin. Fakat Anadolu lisesinden çıktığında herhangi bir eğer kişisel gelişim, olarak kendinize bir şey katmadıysanız işsiz kalma olasılığınız yüksek.

Eğer bu ülkede Anadolu lisesi okuyup üniverste'ye gittikten sonra BİM de çalışmak istiyorsan Anadolu'ya git eğer meslek lisesine gidersen işin olur Amerika'da yaşarsın. Ama MESEM'e gitme. Meslek lisesi olur.

Lisede ders mi önemli ortam mı? Gecelere akmayacaklar ki.

Ders kadar ortamında önemlidir.

Ders kadar ortamında önemlidir.

Önemlide akran zorbalığı disiplin suçu direkt okuldan atılma yani hem kafaya takmassan sıkıntı olmaz.

Arkadaşlar 8. sınıfım, bir Anadolu lisesine gidip polislik veya hemşirelik mi okumalıyım yoksa MESEM veya mesleki okullara mı gitmeliyim bu dönemde? Ne yapmalıyım.

Aga doğru düzgün çalış fen lisesine git yoksa Anadolu lisesinin önemi kalmadı. Hiç gitme daha iyi.

Meslek öğrenmek istiyorsanız meslek lisesine gidebilirsiniz ve isterseniz, meslek lisesinden de üniversite sınavına hazırlanabiliyorsunuz. Meslek lisesi öğrencileri sınava giremez gibi kural yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı