Anadolu lisesi vs sosyal bilimler lisesi

762954

Centipat
Bu sene LGS'ye gireceğim matematiğim çok kötü ama diğer derslerimin hepsi çok iyi. Üniversite olarak hukuk fakültesini kazanmak istiyorum. Normalde ben sosyal bilimler lisesi istiyordum ama annem Anadolu lisesine gitmemi istiyor. Anadolu lisesi evime biraz daha yakın sosyal bilimler lisesi uzak hangisi daha iyidir? Hangisini tercih etmeliyim?

Bu sene LGS'ye gireceğim matematiğim çok kötü ama diğer derslerimin hepsi çok iyi. Üniversite olarak hukuk fakültesini kazanmak istiyorum. Normalde ben sosyal bilimler lisesi istiyordum ama annem Anadolu lisesine gitmemi istiyor. Anadolu lisesi evime biraz daha yakın sosyal bilimler lisesi uzak hangisi daha iyidir? Hangisini tercih etmeliyim?

Bir şey fark etmeyecek. Sonuçta üniversite sınavına aynı şartlarda gireceksin. En düşük liseye gitsen bile üniversite sınavıyla hukuk kazanırsın. Hangisinin puansal ve genel değeri daha yüksekse, hangisinin ortamı daha başarılıysa onu tercih et.

Bazı şeylere karar vermek veya fikirlerinin netleşmesi için daha çok erken, anadolu liseinde eşit ağırlık düşün. Belki ilgi alanın değişecek ve sayısala geçmek isteyeceksiniz. Böyle bir durum yaşanırsa sosyal bilimler lisesi senin için doğru bir yer olmayacak.

Eğitim kalitesi okuldan okula değişir ancak 1. yıl hazırlık senesi okumaya hangi okul olursa olsun değeceğini düşünmüyorum, özellikle lisede. 11. sınıfta göreceksin ki Fen liselerinden İmam Hatip liselerine üniversite sınavına hazırlıkta ufak istisnalar hariç %90 kendi çalışmana bağlısın. Sadece okul ortamı, hocaların performans ve projelerdeki zorlaması gibi durumlar değişir. Şimdilik derslerine, eksik olduğun matematiğe önem ver, LGS'de iyi bir puan elde etmeye bak. Tercih döneminde iyice araştırıp kararını verirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı