Anadolu lisesinden meslek lisesine gitmek mantıklı mı?

saasben5151534

Femtopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar ben 9.sınıfım Anadolu lisesinden mesleğe gideceğim genellikle bilgisayar işleri hoşuma gidiyor hangi bölüme gitmeliyim kaç TL maaş alırım?
Ve son olarak arkadaşım dedi 10. siniftan sonra iş yapmıyorlarmış doğru mu?
Teşekkürler.

Evet arkadaşlar ben 9.sınıfım Anadolu lisesinden mesleğe gideceğim genellikle bilgisayar işleri hoşuma gidiyor hangi bölüme gitmeliyim kaç TL maaş alırım?
Ve son olarak arkadaşım dedi 10. siniftan sonra iş yapmıyorlarmış doğru mu?
Teşekkürler.
Eğer ileride sadece memurluk kovalayacaksan meslek lisesine gidersen çok çok avantajlı duruma geliyorsun. Örneğin Lise Kpssye girip 60 ve üzeri puan aldın ve herhangi bir meslek lisesi bölümü mezunu olursan çok fazla kadro imkanı açılıyor.

Eğer bilgisayar istiyorsan bilişim bölümünü seçmelisin. Alacağın maaş da stajyer maaşı olacak. Stajın 12. sınıfta oluyor onun harici çalışmıyorsun. Meslek lisesi 9. sınıftan 12. sınıfa kadar sigortanı da yapıyor sadece stajda değil yani. Mezun olduğunda iş yeri açma belgesi de veriyorlar. Ve üniversitede bazı üniversiteler meslek lisesi mezunlarına özel kontenjanlar açabiliyor. Ki zaten meslek lisesi çıkışlı olduğun için bilgisayar bölümünü seçersen ekstra puan geliyor sana. Ama 10. sınıftan sonra coğrafya kimya biyoloji fizik ve hatta matematik gibi dersler olmuyor bu yüzden AYT'de zorlanabilirsin (4 yıllık okuyacaksan bu sınava giriyorsun yoksa TYT'de gördüklerin olacak) onu da dershaneye giderek eksiklerini tamamlayabilirsin. Eğer ben okumak değil çalışmak istiyorum diyorsan da MESEM'e bakabilirsin 9. sınıftan başlıyolar çalışmaya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı