Yks sınavına çalışacak zamanım hafta sonları hariç pek olmuyor. Hafta içi 3 gün staja, 2 gün okula gidiyorum. 10 ve 9 saat (2 ayrı gün) ders görüyoruz, yani anlayacağınız okula gittiğim günlerde pek vakit kalmıyor sınava çalışmak için. 2 yıldır: Fizik, kimya, biyoloji derslerini görmüyoruz. Bu yılda matematik dersi tamamen yok. Anlayacağınız üzere üniversite düşünen birisi için meslek lisesi kesinlikle uygun değil. Geçme şansınız varsa anadolu lisesine geçin. Ama şöyle birşey var. Ben Amp'ye (Anadolu Meslek Programı) dahil olduğum için fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini görmüyorum. Birde biz bu yüzden kış stajı yapıyoruz (haftada 3 gün olan staj). Birde Atp (Anadolu Teknik Programı) var onlar bildiğim kadarıyla fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerini 4 yıl boyunca görüyor, onlar yaz ayında staj yapıyor. Kış aylarında 5 gün okula gidiyorlar. Ama onlarda uzun saatler meslek dersleri görüyorlar diye biliyorum. Hatırladığım kadarıyla Atp programına belli sayıda ve puanda (obp veya lgs puanıydı galiba) öğrenci alıyorlardı. İşinizi şansa bırakmak yerine anadolu lisesine geçmek daha mantıklı, geçemezseniz Atp programına dahil olmaya çalışın.fazla açıklayıcı konuşamamışım pardon şimdi 12. sınıfsınız yanlış anımsamıyorumsam ve ben de onuncu sınıfım sizin gibi kaygılarım vardı siz onuncu sınıfken şimdi hala meslektesiniz ve hani Ayt’ye yönelik nasıl çalışma yapıyorsunuz
Son düzenleme: