Anadolu Üniversitesinden Sınavsız İkinci Üniversite Fırsatı

Oğuzhan Necip Şahin

Megapat
Süper Moderatör
Katılım
4 Mart 2015
Mesajlar
4.139
Makaleler
31
Çözümler
173
Yer
Arlong Park
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Teknoloji Yazarı
Şu anda okuduğu üniversiteden memnun olmayan, farklı bir bölüm okumak isteyen ya da aynı anda iki farklı üniversite okumak isteyen arkadaşlar için Anadolu Üniversitesi'nden güzel bir fırsat. Anadolu Üniversite'sinin belirlediği şartlara göre ve size uygun olduğu takdirde tamamen sınavsız bir şekilde ikinci üniversiteye kayıt yaptırabilirsiniz.

İkinci üniversite kayıtlarının koşullarını ve son kayıt tarihini de aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açık öğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir. Ancak;

  1. Örgün/uzaktan eğitim yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programların mezunlarından,
    a) Meslek yüksekokullarında okuyan/mezun olanlar ile örgün lisans programlarından ön lisans diploması alarak ayrılmış olanlar,
    b) Lisans programlarında okuyan/mezun olanlar,
    c) Anadolu Üniversitesi Açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerden mezun olanlar (halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar) ve diğer yükseköğretim kurumlarının açık öğretim programlarında okuyan/mezun olanlar;
    Herhangi bir yükseköğretim kurumunun lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin ön lisans /lisans programlarından birine,
    Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açık öğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden doğrudan Anadolu Üniversitesine başvurmak suretiyle kayıt yaptırabilirler.
  2. Yukarıdaki koşullarda açık öğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açık öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
  3. Örgün öğretimin herhangi bir programına yerleştirilmiş olan adaylar, yukarıdaki koşullara uymak suretiyle, aynı öğretim yılında kendi alanları dışındaki bir açık öğretim programına kayıt yaptırabilirler.
  4. ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan KKTC’deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de yukarıdaki olanaklardan aynen yararlanırlar.
  5. Bir yükseköğretim programından mezun olamadan yükseköğretim programından ilişiği kesilen, herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayan veya açık öğretim programlarında okumakta olanlar yukarıdaki olanaklardan yararlanamazlar.
  6. Açık öğretim programlarının herhangi birinde öğrenci iken okumakta olduğu alan dışındaki örgün öğretim programlarından birine yerleştirilen adayların açık öğretimdeki kayıtları silinmez.
  7. Bir örgün yükseköğretim programında okuyanlar veya bu programlardan mezun olanlardan, açık öğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açık öğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
  8. Açık öğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler, bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
  9. Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından denklik belgesi alanlar başvurabilirler.

İkinci Üniversite İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihleri:

Çevrimiçi (Online) Başvuru ve Kayıt İşlemleri - 23 Ağustos 2021 - 08 Ekim 2021.

 
Son düzenleme:
Bu ikinci üniversite olayından toplam 6 tane üniversite bitirmiş tanıdığım var. Ne yazık ki bu diplomayla iş bulmak çok zor. Çünkü buraya giden insanların çoğu eğitim için değil de ya açıkta kalmamak ya da cv üzerine bu diplomaları, bölümleri eklemek için giriyor. Bu da kişiye bir şey katmamakla beraber zamanını yiyor. Sonuçta geçmesi gereken sınavlar var. Bunun yerine sertifikalı eğitim çok daha mantıklı. Daha az zamanda daha fazla donanım elde etmenizi sağlıyor.
 
@Vivaldi12, bir de bildiğim kadarıyla AÖF'ün harç ücreti oluyor, verilen paraya da yazık.

Sertifikalı eğitimlerde de ücret var. Hatta hesap yaparsak AÖF yanında ucuz kalır. Fakat fiyat/zaman/efor karşılaştırması yaparsak sertifika eğitimi daha mantıklı.
Eskiden üniversiteyi kişisel gelişim olarak görürdüm. Fakat yoklamaya ve sınava tabii tutulan şey kişisel gelişim olmuyor. Sonucunda başarısızlık varsa boş geliyor bu AÖF falan.
 

Geri
Yukarı