Anadolu'dan fen lisesine geçilir mi?

Emir Kırmaç

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İstanbul Esenler Atatürk Anadolu lisesi'nde okuyorum ve LGS puanım 296 civarında. 9. sınıfa gidiyorum ama çevremdekiler bana fen lisesine gitmem için bir şansım daha olduğunu söylüyor, 10. sınıfta abartılı bir şekilde ders çalışıp şehremini veya herhangi bir adı bilindik fen lisesine gidebilir miyim? Hala bir şansım var mı?

Nobel ödülü falan kazanırsan belki seni kayırırlar bir şekil 😀 Şaka bir yana pek mümkün değil

Ordu Gölköy Gölköy Fen Lisesi Puan: 313,0755 Yüzdelik Dilim: 35,61
Hocam bu Türkiye'deki en düşük puanlı fen lisesi ona da puanın yetmiyor yani bir yolu yok

İstanbul Esenler Atatürk Anadolu lisesi'nde okuyorum ve LGS puanım 296 civarında. 9. sınıfa gidiyorum ama çevremdekiler bana fen lisesine gitmem için bir şansım daha olduğunu söylüyor, 10. sınıfta abartılı bir şekilde ders çalışıp şehremini veya herhangi bir adı bilindik fen lisesine gidebilir miyim? Hala bir şansım var mı?

İmoda falan 1.ci olursan robert koleji filan alabilir en iyi ihtimalle. Puanın 440tır fen 460 470tir ülkede çok iyi derece yaparsın(olimpiyat yarışma vb.) Kaytırmaya çalışırlar belki.

İmo nedir ve nasıl katılım sağlayabilirim?

Uluslararası matematik olimpiyatları önce TÜBİTAK'ta derece yapıp yaz kampına gidiyorsunuz orada ünlü hocalar ile ders işleyip 2.asamaya giriyorsun ondan sonra da takım oluşturuyorlar oradan imoya gidiyorsun 3 soru için 4.5 saat süre var sorular zorluk sırasında 2 oturum oluyor toplam 6 soru.

Fen Lisesi zor ya millet Fenden Anadolu'ya geçiyor.Bence Anadolu'da rahatsın gerek yok o kadar, hem alışamayabilirsin de arkadaşlar ortam falan bence geçme önerim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı