Anadoluya mı geçmeliyim, yoksa meslek lisesinde mi kalmalıyım?

moow

Kilopat
2 senedir meslek lisesinde okuyorum, pandemi nedeniyle 9. sınıfı okula gitmeden evde geçirdik, o süre boyunca ne okulu gördüm ne öğrencileri, ve 10. sınıfa geçince okulun kötü ve bana uyumsuz olduğunu anladım. Şimdi 2. dönemdeyim ve anadoluya nakil aldırmak istiyorum (okuduğum bölüm elektrik elektronik) öğretmenlerim geçme ileride işin olmaz gibisinden şeyler söylüyor, keza babam da meslek lisesi mezunu olduğu için meslek lisesi okumamda ısrar ediyor, ancak ben müzisyen olmak istiyorum ve çok eminim, burada gençliğimi ve psikolojimi heba ettiğimi düşünüyorum, ileride içimde bir ukte kalacağına yapabileceğimin en iyisini denemem gerektiğini düşünüyorum. Belki benim gibi durumlar atlatmış insanlar varsa tavsiyelerine açığım.

Hocam eğer bölüm ilginizi çekmiyorsa Anadolu geçin ayrıca okullar bu tür müzik spor vb. ile uğraşan kişilere ayrıcaklıkar tanıyabiliyor.

Anadolu gorebileceğin en boş okul turu, dersler zor hocalar Full öğrencilere saplama derdinde, ağır, sıkıcı. Bence meslekte kal hatta eğer müzikte kararliysan açığa geçip kendini muzikdede geliştirebilirsin ama illa okul değiştiriceğim açık değil diyorsan asla tavsiye etmiyorum bende mesleğe geçmeye calisiyorum Anadolu tercihi yaptığım güne lanet okuyorum. Ayrıca elektrik elektronik bölümü de fena değil iş imkanı çok, Anadolu'ya geçince bu imkanları kaybedeceğini unutma.

Meslek Lisesinde 12. sınıfım. LGS sisteminden sınava giren ilk tayfadandım ve neredeyse hiç çalışmadan girmeme rağmen Anadolu Lisesine girebilecek bir öğrenciydim. Yine de dersler daha az yoğun olur ve üniversiteden sonra daha çabuk işe girerim diye Meslek seçtim(işe yarayacak mı pek emin değilim). Samimi olmak gerekirse bugüne kadar pek pişman olmadım, fakat stajın ağırlığını hafife almışım.

Eğer üniversite hedefiniz var ise şimdiden çalışmaya başlayın çünkü Meslek Lisesi size YKS'da neredeyse hiç yardımcı olmayacak, Sözel girecek olmama rağmen staj (özel sektörde yaparsanız işiniz çok daha zor) ve dershane bir arada hafta sonu dahil boş günüm kalmıyor. Özel sektörde staj yaparsanız hayattan bıkabilirsiniz.

Meslek Lisesi okuyacaksanız size tavsiyem 12. sınıfta Yaz Stajını araştırın, eğer yazın stajı yapıp kurtulabiliyorsanız dönemin geri kalanında dershaneye gidip YKS'ye çalışabilirsiniz.

Meslek Lisesinde 12. sınıfım. LGS sisteminden sınava giren ilk tayfadandım ve neredeyse hiç çalışmadan girmeme rağmen Anadolu Lisesine girebilecek bir öğrenciydim. Yine de dersler daha az yoğun olur ve üniversiteden sonra daha çabuk işe girerim diye Meslek seçtim(işe yarayacak mı pek emin değilim). Samimi olmak gerekirse bugüne kadar pek pişman olmadım, fakat stajın ağırlığını hafife almışım.

Eğer üniversite hedefiniz var ise şimdiden çalışmaya başlayın çünkü Meslek Lisesi size YKS'da neredeyse hiç yardımcı olmayacak, Sözel girecek olmama rağmen staj (özel sektörde yaparsanız işiniz çok daha zor) ve dershane bir arada hafta sonu dahil boş günüm kalmıyor. Özel sektörde staj yaparsanız hayattan bıkabilirsiniz.

Meslek Lisesi okuyacaksanız size tavsiyem 12. sınıfta Yaz Stajını araştırın, eğer yazın stajı yapıp kurtulabiliyorsanız dönemin geri kalanında dershaneye gidip YKS'ye çalışabilirsiniz.
Bırak ders çalışmayı dersi bile doğru düzgün dinleyemiyorum, okul içime sinmiyor ve böyle devam ederse hedeflerimden daha da uzaklaşıcam. Ortam vesaire beni olumsuz etkiliyor bu etkenler de meslekten gitmem için birer sebep.

Bırak ders çalışmayı dersi bile doğru düzgün dinleyemiyorum, okul içime sinmiyor ve böyle devam ederse hedeflerimden daha da uzaklaşıcam. Ortam vesaire beni olumsuz etkiliyor bu etkenler de meslekten gitmem için birer sebep.
Benim okulumun ortamı da kötü durumda fakat 2 yıllık pandemi süreci nedeniyle okulda pek olmadan 12. sınıfa geçmiş oldum, genelde diğer sınıflar 12'lere bulaşmaz.

Muhtemelen 9. ve 10. sınıfınız pandemide geçtiği için 9. sınıftaki toksit kişiler sınıfınızdan elenmedi. Ben 9. sınıfta iken toksit insanlar vardı tabii, 10. sınıfta çoğu elendi.

Huzursuzluğunuz sadece okul ile mi alakalı yoksa ülkenin gidişatı ile ilgisi var mı?

@moow açık liseyi düşünün siz. O yorumuma da cevap vermemişsiniz, AÖL hakkında ne düşünüyorsunuz?

Eğer yapılabiliyorsa müzik eğitimi alıp güzel sanatlar lisesine başvurabilirsiniz. Ekstra olarak anadolu da istemiyorsanız liseyi bırakıp çıraklık okuluna gidip (burada da lise dioplaması alınıyor) bir yandan okuyup bir yandan da okulun size sağladı iş yerine gidip iş öğrenip üstüne para kazanabilirsiniz. Okuldan mezun olunca da ustsalık belgesi ve dükkan açma belgenizi de veriyorlar. Bu arada kazandığınız parayı da özel bir müzik dersine harcarsanız güzel sanatlar fakültseinde okuyabilirsiniz hemde elinizde bir iş mevcut olur .

Technopat Haberler

Geri
Yukarı