Anakart çizildi

Sefplase

Megapat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Anakartımı alt yükseltme vidası olmadığından monte edebilmek için sökerken üst taraftaki vidanın kenarında bir çizik oldu. Fotoğraflarını ekliyorum. Sistem çalışıyor ancak fark etmediğim bir sorun olmuş olabilir mi? Orada bildiğiniz ya da gördüğünüz kadarıyla bir veri yolu var mı? Teşekkürler.

1722632171718.png

1722632226586.png

1722632300054.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Anakartımı alt yükseltme vidası olmadığından monte edebilmek için sökerken üst taraftaki vidanın kenarında bir çizik oldu. Fotoğraflarını ekliyorum. Sistem çalışıyor ancak fark etmediğim bir sorun olmuş olabilir mi? Orada bildiğiniz ya da gördüğünüz kadarıyla bir veri yolu var mı? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 2272127
Eki Görüntüle 2272128
Eki Görüntüle 2272129

Büyük ihtimalle sorun çıkarmayacaktır.

Sorun olmaz. Yarım saattir çiziği arıyorum daha yeni gördüm. Bu kadar küçük birsey, önemli bir yerin üstünden geçmiyor ise sorun olmayacaktır.

Çok fazla bilmiyorum ama vida metal olduğu için şasi yapmasın diye vida kenarları toprak olur. Yani veri yolu geçmez diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağolun hocam. Vida yuvasının tam kenarı çizildi şansıma. Hemen o vidanın yanında kondansatörlerin olduğu kısım var, çizdiği yerden de lehim kökü gibi birkaç kısım geçiyor ancak bir sorun var mı diye şu an sistemi AIDA64 stres testine koydum. Zaten bir sorun varsa stres testinde çeşitli pürüzler olur diye düşünüyorum.

Normalde bu tarz işleri defalarca yapmama rağmen ilk defa başıma geldi. Bu da yetmezmiş gibi arka braket parmağımı derin kesti ve kasaya kan damladı. Allahtan anakart kasada değildi. O stres halinde elimi mi temizleyeyim kasayı mı temizleyeyim anakartı ne ara takayım vs. derken çok bahtsız bir gün oldu benim için arkadaşlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı