Anakart CPU kullanımını sınırlandırır mı?

Anakartın termal tasarımı kötüyse sınırlandıracaktır. Çünkü o anakartın kapasitesine göre takılacak işlemciler bellidir, daha fazlasında zorlanır. Bu sebeple anakartlar segmentlere ayrılıyor zaten, A320, B450, X570 gibi. Yani güç iletimi kötüyse anakart genel anlamda ısınacaktır, diğer parçaları da etkileyecektir tabi. O sebeple frekans düşmeleri vb. oluşabilir ama günümüzde çok absürt kombinasyonlar dışında böyle sorunlarla karşılaşmak pek olası değil. Absürt dediğim de A320M anakarta Ryzen 7 3700X takmak gibi düşünebilirsiniz. Veya soğutması kötü olan giriş seviye B450 anakarta Ryzen 9 takmak gibi.

Hangi model anakart ile hangi işlemciden bahsediyorsunuz mesela?
 
Anakartın termal tasarımı kötüyse sınırlandıracaktır. Çünkü o anakartın kapasitesine göre takılacak işlemciler bellidir, daha fazlasında zorlanır. Bu sebeple anakartlar segmentlere ayrılıyor zaten, A320, B450, X570 gibi. Yani güç iletimi kötüyse anakart genel anlamda ısınacaktır, diğer parçaları da etkileyecektir tabi. O sebeple frekans düşmeleri vb. oluşabilir ama günümüzde çok absürt kombinasyonlar dışında böyle sorunlarla karşılaşmak pek olası değil. Absürt dediğim de A320M anakarta Ryzen 7 3700X takmak gibi düşünebilirsiniz.

Hangi model anakart ile hangi işlemciden bahsediyorsunuz mesela?
Ryzen 3 3100 cpu ile a320m-f ya da b450m anakartlarından birini alıcam
a320m-f ile ryzen 3 3100 uyumlu diye biliyorum ama yine de sordum tam hakim değilim konuya eğer a320m-f yetersiz olursa b450m serisinden alıcam
Hocam işlemci çok ısındığı taktirde GHZ düşürebilir. 90-100 derece üstüne çıkarsa.
O kadar ısındırcak bi yüklenme yapmıycam işlemciye sadece oyun oynuycam bide kule tipi bi soğutucu almayı düşünüyorum oc yapmıycam ama yine de soğuk kalsın belki oc'de yaparım
 
Toplayacağınız bilgisayar için maksimum çıkabileceğiniz bütçe nedir belki daha iyisini buluruz. Hazır sistemler maalesef iyi olamayabiliyor.
 
SSD veya HDD elinizde var mı o zaman?
Ayrıca başka sitelerden tek tek alıp kendiniz montaj yapabilir misiniz?
Montaj yaparım kablolar geliyorsa eğer cihazlarla beraber
Site önerin var mı 4000 4500tl civarında toplayabiliceğim
SSD veya HDD elinizde var mı o zaman?
Ayrıca başka sitelerden tek tek alıp kendiniz montaj yapabilir misiniz?
Ssd hdd var elimde bu arada
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı