Anakart darboğaz yapar mı?

Normal şartlarda donanım hızlarına çok etki etmez anakart ama atıyorum M4A78LT anakarta gider GTX 1080 TI takarsan darboğaz yaşarsın. Çünkü o anakarta alacağın en iyi işlemci T1045 ve bu işlemci bu ekran kartını tam yük altında taşıyamaz. GTX 1060 gibi orta-üst seviye bir kart alsan bile chipset eski olduğu için tam randıman alamazsın.

Normal şartlarda donanım hızlarına çok etki etmez anakart ama atıyorum M4A78LT anakarta gider GTX 1080 TI takarsan darboğaz yaşarsın. Çünkü o anakarta alacağın en iyi işlemci T1045 ve bu işlemci bu ekran kartını tam yük altında taşıyamaz. GTX 1060 gibi orta-üst seviye bir kart alsan bile chipset eski olduğu için tam randıman alamazsın.
Örnek veriyorum darboğaz yapar derken 50 FPS'den bir anda 30 FPS'e düşüş olur mu?

İşlemci elinde değilse o işlemciye fazla yatırım yapmaya değmez. Pek performanslı bir işlemci değil.
İşlemciye sahipseniz ikisinide alabilirsiniz. Ben olsaydım Asrock alırdım. Arada fark olacağını sanmam.

Elimde işlemci mevcut.
Asrock için sıkıntılı diyorlar sizce aslı varmıdır kararsız kaldım?

Aynı sorundan muzdaribim.
M5a97 lx3 anakartım, Fx8350 işlemcim var.
Sapphire r7 240 ekran kartım vardı.
Sırf bu anlık fps düşüşleri yüzünden ekran kartımı MSİ GTX 1050Ti 4gb ile değiştirdim. Sorun hala devam ediyor.
Hdd kusursuz.
Güç kaynağında sorun yok diye tahmin ediyorum.
Anakart konusunda şüpheliyim.
Asus'un sitesinde destek vermediği yazıyor. Tek sorunum anlık fps düşüşleri. Bu düşüşler sıcaklık 55 dereceye geldiğinde aniden başlayıp 3-5 saniye sürüyor. Sizce sorun anakarttan olabilir mi?

Aynı sorundan muzdaribim.
M5a97 lx3 anakartım, Fx8350 işlemcim var.
Sapphire r7 240 ekran kartım vardı.
Sırf bu anlık fps düşüşleri yüzünden ekran kartımı MSİ GTX 1050Ti 4gb ile değiştirdim. Sorun hala devam ediyor.
Hdd kusursuz.
Güç kaynağında sorun yok diye tahmin ediyorum.
Anakart konusunda şüpheliyim.
Asus'un sitesinde destek vermediği yazıyor. Tek sorunum anlık fps düşüşleri. Bu düşüşler sıcaklık 55 dereceye geldiğinde aniden başlayıp 3-5 saniye sürüyor. Sizce sorun anakarttan olabilir mi?

Kardeşim şuan bende FX-8350 ve R7 260x var GTA 5 de 50-40 fps alıyorum ve hiç takılma felan yok sorun işlemci’de değil anakart da

Tek çekirdek destekli oyunlarda bariz sorun yaşatan bir işlemci. Multi de sorun yaratırmı açıkcası emin değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı