Anakart değişii sonrası sıcaklıklar arttı

orhankanak

Femtopat
Katılım
11 Temmuz 2020
Mesajlar
12
Çözümler
1
Arkadaşlar merhaba. Yeni anakart aldım ve taktım. Temiz bir format sonrası fark ettim ki ekran kartının boştaki sıcaklığı 4 derece işlemcinin de 5 derece arttı. Değiştirdiğim tek şey anakarttı. Fan ayarlarıyla alakalı olabilir diye fan curvei ayarladım BIOS'tan ve yükseğe aldım boşta bile yüksekte çalışsınlar diye durum aynı. Ne ile alakalı olabilir bu?
Aldığım anakart B450 Carbon Pro Max Wi-Fi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam şimdi farkettimde, ekran kartı kullanımı %15-25 lere çıkıyor boştayken.Virüs yiyecek bişeyte yaptığımı zannetmiyorum.Driverı sildim yükledim durum aynı.En stabil bios sürümünü nerden bileceğim ki ? en son çıkanı indirip yükledim biostan
@Recep Baltaş hocam bi bakar mısın lütfen valla değişik olaylar içerisindeyim.Ekran kartım ve işlemcinin boştaki ve yükteki sıcaklıkları 3-5 derece arttı.Buna karşın performans artması gerekirken performansta bi değişiklik yok.Hatta cpu-z sonuçları çokta iç açıcı değil beklediğimden daha kötü.Herşeyi denedim driver updateleri bios updateleri formatlar vs.Sırf anakart değişimden dolayı oldu yani.Çipset bozuk olabilir mi yada o tarz bir şey.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı