Acaba mouse mu takılıyor yoksa sistemin direkt kendisi mi? Oyun oynarken mesela takılırken direkt ekran donuyor mu yoksa fareyi çevirirken mi oluyor?
Sistemde bir problem yok aslında, oyun içerisinde mouse'u hızlı hareket ettirdiğimde daha çok takılıyor. Yavaş ve minik hareketler yaptığımda problem olmuyor. Oyun hareket ediyor, ben internetim kopmuş gibi dümdük kalıyorum
Bahsettiğim gibi, arka usb leri denedikten sonra ön usb lere aldım. Bir süre iyi çalıştı gibi, sonra tekrar bi teklemeler başladı.
USB 3.1 (mavi) porta takıp denediniz mi?
Aynen portların hepsi mavi, birisi turuncu. Onun haricinde standart usb olan 1 adet var + etrafında BIOS yazan 1 usb girişi daha var. Turuncu da dahil denedim. Önce bulunan kısımda da hem mavi hem de standart olanı denedim.
Anakart için chipset update yaptım uzaktan pc ye. Akşam tekrar deneyeceğim, sonra bios update deneyeceğim gibi.
Mouse'un bozulmuş olma ve tam anakart değiştirdiğim sıraya denk gelmiş olma ihtimali de var sanki.
---------------------------------------
Bir update vereceğim. Bu gün arkadaki usb girişleri tekrar denedim ve bir farklılık var.
• USB 3.0'lardan ikisi takılarak çalışıyor. Bir tanesinde hiç çalışmıyor ama mouse'un click tuşuna abandığımda çalışmaya başlıyor ama mouse imleci çok zor hareket ediyor.
• USB 3.1 olan çalışmaya başladı.
• USB 2.0 lar takılarak çalışıyor.
• Öndeki USB ler sorunsuz çalıştırıyor.
Garip olan şey, bu takılarak çalıştıran USB girişlerine Condenser mikrofon, telefon şarjı, Headset kulaklık ve klavye takılı. Bunlar sorunsuz çalışıyor.
Çık çıkabilirsen işin içinden. Ne yabayım bilemedim artık. Sinerji ile görüştüm bu sonucu almadan önce, chipset update yaptırdılar. Update sonrası durum bu